V Plzni se podaří zachránit dvě pobočky České pošty! Jednička ještě jedná

13.04.2023 12:34

Česká pošta zveřejnila 31. března 2023 seznam zrušených poboček. V Plzni se jednalo o 12 pošt. Detailní informace a přehled naleznete zde. Město Plzeň po dvoudenních jednáních s Českou poštou dohodlo záchranu dvou pošt, které byly původně určeny ke zrušení.

Česká pošta_úvodní fotka_ilustrační QAP

Zástupcům Plzně se podařilo vyjednat zachování dvou poboček. Jedná se o poštu číslo 9 v Obchodním centru Olympia a o strategickou pobočku pošty na Skvrňanech. Plzeňskou Jedničku nejdůležitější jednání čeká příští týden, vedení bude bojovat o zachování dvou poboček České pošty, konkrétně v Brněnské ulici na Vinicích a v Kaznějovské ulici na Lochotíně.

Záchrana pošty ve Skvrňanech je možná jen díky kompromisu, kdy se z pošty v městském obvodě Křimice nově stane Pošta Partner Plus a její provoz na sebe převezme město. Jednání vedl primátor města Roman Zarzycký spolu s příslušnými starosty, výsledek označil za úspěch a dobrou zprávu pro občany.

„Mám radost, že se nám navzdory rozhodnutí vlády podařilo zachránit dvě pošty v Plzni. V obou případech se pro naše město jedná o strategické pobočky. Jednání se zástupci České pošty bylo konstruktivní, velký dík patří starostovi Křimic Vítu Mojžíšovi a starostovi centrálního obvodu Davidu Procházkovi. Převzetí pošty v Křimicích v rámci Pošty Partner Plus je to nejmenší, co můžeme pro Plzeňany udělat,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

O zachování pobočky České pošty na Skvrňanech bojovali nejen zástupci města, ale hlavně občané. Psali jsme zde. „Panu primátorovi patří obrovský dík, stejně tak panu starostovi Křimic. Je to velice rozumné řešení, kdy zůstane velká pobočka pro velké sídliště Skvrňany a zároveň zůstane i služba pro občany Křimic. Je to maximum možného, co se podařilo vyjednat a jsem za to rád,“ reagoval na výsledky jednání starosta třetího městského obvodu David Procházka, pod nějž Skvrňany patří. Ty mají téměř 13 tisíc obyvatel, poštu ale využívali i lidé z okolních lokalit přijíždějící do Plzně z tohoto směru.

Podle starosty pátého městského obvodu Plzeň – Křimice Víta Mojžíše na sebe poštu v Křimicích převezme město Plzeň od 1. července letošního roku. „Za občany jsem rád, těší mě zachování služeb a děkuji panu primátorovi za rychlé a efektivní jednání,“ řekl starosta.

Převzetí Pošty Partner Plus ještě musí finálně potvrdit Zastupitelstvo města Plzně.

Strategické jednání čeká ještě vedení plzeňské Jedničky. „Se zástupci České pošty se sejdeme 19. dubna a budeme řešit co dál, protože v našem téměř padesátitisícovém obvodě by měla od července zůstat pouze jedna pobočka pošty, a to v Družbě. Vnímáme potřeby našich obyvatel, kteří stojí o zachování zmíněných poboček. Nyní se na nás obracejí především senioři a také handicapovaní občané, kteří se svěřují s tím, že jim zrušení pošt výrazně zkomplikuje život,“ uvedla starostka Jedničky Ivana Bubeníčková.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT