QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni šlape "Do práce na kole" 263 lidí v 81 týmech!

07.05.2014 19:24

Právě tolik lidí se v Plzni do kampaně přihlásilo. Týmy se daly dohromady ve více než 50 plzeňských firmách, úřadech, školách, médiích nebo i zdravotnických zařízeních.

DSC_0083 (1024x681)

V Plzni šlape "Do práce na kole" 263 lidí v 81 týmech! Právě tolik lidí se v západočeské metropoli do kampaně přihlásilo. Týmy se daly dohromady ve více než 50 firmách, úřadech, školách, médiích nebo i zdravotnických zařízeních. Akce probíhá od 5. května v 19 městech České republiky a účastní se jí zhruba 6 tisíc lidí.

V Plzni probíhá kampaň "Do práce na kole" podruhé. „Máme obrovskou radost, že letos se zapojilo podstatně více lidí, kteří vytvořili více týmů než v loni. Jezdí ajťácí, účetní, lékaři, zdravotní sestry, ale i policisté, učitelé, pivovarníci, zaměstnanci neziskových organizací nebo bankéři," říká Miroslav Šuta z Centra pro životní prostředí a zdraví. „Zatímco ani jediný tým nemáme zaregistrován z plzeňského magistrátu nebo městských obvodů, několik týmů se opět přihlásilo z FN Plzeň a ze Západočeské univerzity. Rekordmanem je firma Zodiac Galleys Europe na Borských polích s 38 účastníky v 10 týmech," dodává Šuta.

Účastníci kampaně Do práce na kole se v Plzni můžou zapojit do několika soutěží. Hlavní je týmová soutěž v pravidelnosti ježdění. Pokud tým urazí alespoň 2/3 cest do práce na kole, bude zařazen do soutěže o hlavní cenu. Další týmová soutěž je kreativní, lidé můžou poslat fotografie, videa, básně, blogy nebo výrobky. „Rádi se necháme překvapit tím, co účastníci vymyslí. Fantazii neklademe žádné meze," uvedl Miroslav Šuta s tím, že firmy se zase můžou zapojit do soutěže v Cyklozaměstnavatel roku. Titul získá firma nebo instituce, která sestavila alespoň jeden tým a která poskytne zaměstnancům nejlepší podmínky pro dojíždění do práce na kole. Ti, co jezdí větší vzdálenosti, můžou soutěžit v počtu ujetých kilometrů.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24