QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu padly historické teplotní rekordy

05.04.2016 8:29

Jaro vtrhlo do regionu se vší parádou. V pondělí padly dokonce na dvou místech v kraji teplotní rekordy. Slunečné počasí sin užijeme i v úterý, už ve středu se to ale zkazí.

První jarní den lákal ven. Na mnoha místech padly teplotní rekordy.

Slunečná obloha a vysoké teploty. Tak to v pondělí vypadalo v celém Plzeňském kraji. Historická teplotní maxima byla nicméně překonána jen na dvou místech. Vysoké teploty a slunečnou oblohu si užijeme ještě během úterý. Už v noci na středu ale dorazí oblačnost a během středy se pak budeme muset smířit s deštěm.

Teplotní rekordy padly v pondělí v Kašperských Horách na Klatovsku, kde naměřili 22,7 stupně. Původní rekord z roku 1953 byl přitom 21,2 stupně. Stále rekordní, i když o něco nižší, teplotu naměřili v Domažlicích. Tam přístroje meteorologů ukázaly 22,5 stupně. Původní rekord z roku 2014 byl 21,8 stupně.

Ještě během úterý budou teploty odpoledně stoupat až k 24 stupňům a počítat můžeme většinou se skoro jasnou až polojasnou oblohou. Už během odpoledne a zejména večer bude ale přibývat oblačnost, večer se objeví i přeháňky nebo bouřky.

Od středy dorazí mraky a pršet bude do konce týdne...

Ve středu nás pak čeká oblačno až zataženo, na většině území budeme muset počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami. Postupně bude oblačnost jen proměnlivá a přeháňky se budou vyskytovat jen místy. Nejvyšší teploty budou jen mezi 12 a 15 stupni. Velmi podobné to bude i ve čtvrtek. Zatím to navíc vypadá, že oblačná obloha s deštěm nebo přeháňkami a teplotami jen okolo 14 stupňů nás bude provázet až do konce týdne.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT