V polovině září bude nejtepleji. Nová měsíční předpověď

07.09.2015 7:02

Poměrně chladné počasí ze začátku září bude pokračovat i v příštích dnech, oteplování přijde v závěru týdne a právě začátek druhé poloviny září by pak měl být nejteplejší. Nejvíc srážek přinese závěr měsíce.

FOTO_QAP_CZ (9)

V příštích dnech bude pokračovat poměrně chladné počasí, které nás provázelo i na začátku září. Postupné oteplování se ale očekává už v závěru týdne a právě týden od 14. září by měl být nejteplejší. Nejvíc deště se očekává v závěru září, nicméně přelom září a října už bude opět ve znamení sucha.

V nejbližších dnech nás zatím žádné výrazné oteplení nečeká, teploty se budou dál pohybovat pod hranicí 20 stupňů. Nahoru půjdou teploty až v závěru týdne. "Uprostřed září bude docházet k oteplování a týden od 14. do 20. září bude z celého předpovědního období nejteplejší. Odpolední teploty se budou dostávat převážně nad 20 °C. Ve zbývajících dvou týdnech vyhlídky se teploty budou udržovat kolem dlouhodobého průměru pro toto roční období. Jinak období jako celek bude teplotně nadprůměrné," informoval ČHMÚ.

Srážkově by měly být nadcházející čtyři týdny spíš podprůměrné, není ale vyloučeno, že v závěru září se vyskytnou vydatnější srážky. Pak ale přijde opět sucho. "Přelom záři a října by mělo přinést suché počasí," upozorňují meteorologové.

Na konci týdne se teploty dostanou až na 22 stupňů, počítat musíme i s přeháńkami...

Podle nové týdenní předpovědi do 14. září nás hlavně na začátku týdne čeká i dál celkem chladno. "Na naše území bude pokračovat příliv studeného vzduchu od severozápadu až severu. Od úterý nás začne ovlivňovat svým okrajem tlaková výše přesouvající se z Britských ostrovů přes Skandinávii dále k východu a příliv chladného vzduchu od severovýchodu bude slábnout. Během víkendu se bude nad střední Evropou udržovat tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry a částečně ovlivní počasí u nás," zní výhledy meteorologů.

V pondělí bychom měli počítat s proměnlivou oblačností s přeháňkami, které budou na horách četnější. teploty se zastaví nejvýš na 17 stupních. A podobně to bude vypadat i v dalších dnech. V úterý bude oblačno až polojasno ojediněle s přeháňkami. V noci naměříme 8 až 4 stupně, přes den 14 az 18. Také ve středu bude spíš oblačno s přeháňkami, které budou ustávat až v průběhu odpoledne. V noci klesnou teploty na 9 až 5 stupňů, přes den vystoupí na 14 až 18.

Ve čtvrtek by už ale mělo bnýt jasno nebo polojasno, ráno se budou vyskytovat i mlhy. V průběhu dne by se mohly objevit i mraky a také přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 15 až 19. Stejné to bude i v pátek, jen teploty budou přes den až okolo 20 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Polojasno až oblačno, během dne ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24