QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V pondělí do škol nastupují deváťáci, výuka je ale dobrovolná

09.05.2020 13:15

Od pondělí 11. května mohou do škol nastoupit žáci devátých ročníků. Připravovat se budou hlavně na přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky.

150908_Tabule

I v případě žáků devátých ročníků platí, že je na rodičích, zda dítě do školy pošlou či ne.

"Od 11. května bude možná osobní přítomnost žáků a studentů závěrečných ročníků středních škol, konzervatoří a vyšších odborných škol, a to zejména za účelem přípravy na maturitní a závěrečné zkoušky a absolutoria. Do škol budou moci docházet také žáci 9. ročníků, a to za účelem přípravy na přijímací zkoušky na střední školy. Docházka u výše uvedených nebude povinná, bude probíhat ve skupinách v maximálním počtu 15 osob," informuje ministerstvo školství.

Dítě může nastoupit do školy pouze s podepsaným čestým prohlášením, kde jeho zákonný zástupce potvrdí, že se u dítěte neprojevují příznaky infekčního virového onemocnění.

Jsou rovněž stanoveny rizikové skupiny. Dítě patří do rizikové skupiny, pokud například bydlí ve společné domácnosti s osobou starší 65 let, dítě či někdo z rodiny trpí chronickým onemocněním plic či srdce apod.

Děti budou muset mít s sebou ve škole 2 roušky, při sezení v lavici ji nemusí používat, musí ale dodržovat rozestupy, ve skupině bude max. 15 dětí. Jídlo si děti nosí vlastní z domova.

Přijímací zkoušky proběhnou v červnu.

Čtyřleté obory (včetně nástavbového studia) – 8. června

Víceletá gymnázia – 9. června

ilustrční foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT