QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V prodeji se objevila nebezpečná plyšová ryba. Pro malé děti není vhodná

06.02.2020 14:13

Česká obchodní inspekce upozorňuje na hračku, která se na našem trhu prodává pod názvem "Plysaky". Představuje riziko pro nejmenší děti.

Ryba_1

Česká obchodní inspekce (ČOI) zaznamenala v  prodeji nebezpečný výrobek určený dětem. Hračka je vyrobena z hladkého plyše, tělo je ve žluté barvě, ploutve modré, oči jsou vyšité. Na těle ryby jsou nažehleny  čtyři modré pruhy z umělohmotného nažehlovacího materiálu. Do hřbetu je všitý bílý provázek, na kterém je umístěna plastová přísavka.

ČOI zjistila, že výrobek není v souladu s příslušnými legislativními požadavky na bezpečnost hraček. "Při zkoušce tahem se z hračky uvolnila malá část - přísavka navlečená na provázku, který byl všitý do hřbetu ryby. V průběhu používání hračky malé dítě může přísavku utrhnout, vyvléknout jí z nezajištěného provázku a vložit ji do úst.  Tuto součást hračky by mohlo následně spolknut či vdechnut,“ sděluje mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Česká obchodní inspekce zákazala prodejci distribuci a nařídila stažení výrobku z trhu nebo z oběhu. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému RAPEX (Rychlý výstražný systém pro nebezpečné nepotravinářské výrobky). 

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24