V regionu se nahromadily nehody! Do terénu musela i záchranka

17.01.2016 15:50     17.01.2016 16:35

Během nedělního odpoledne se regionem přehnaly sněhové přeháňky a v podstatě okamžitě se začaly množit nehody. Na Klatovsku bourala rodina s malými dětmi.

FOTO_PČR (5)

Sněžení a sněhové přeháňky během nedělního odpoledne opět zkomlikovaly provoz v regionu. Na několika místech se bouralo. Na Klatovsku musela vyjíždět i záchranka k obci Dlouhá Ves, kde havarovalo osobní auto se čtyřčlennou rodinou. 

Nehody zkomplikovaly provoz během odopoledne mimo jiné v Plzni, kde narazilo osobní auto do stromu na Domažlické. Další nehoda, kdy se srazila dvě osobní auto, se odehrála u Dobřan.

Nejspíš nejvážnější havárie se ale řešila odpoledne na Klatovsku nedaleko Sušice. U obce Dlouhá Ves havarovalo osobní auto se čtyřčlennou rodinou. "39letý muž pravděpodobně vlivem mikrospánku havaroval s osobním autem do sloupu a následně do plotu. Dechovou zkouškou bylo vyloučeno požití alkoholických nápojů," řekla k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová. Spolu s řidičem v autě cestovala také manželka a tříleté i desetileté dítě. Zranění nakonec utrpěl jen řidič, kterého přepravila záchranka do nemocnice. žena i děti byly nakonec v pořádku. 

Pozor na sněhové přeháňky! Policie apeluje na řidiče...

Počasí v regionu začalo dělat problémy zejména odpoledne. I když nepřineslo nijak extrémní sněžení, mnohde byla chvílemi i snížená viditelnost vlivem srážek. "Počasí se v odpoledních hodinách projevilo v dopravě. Lehce narostl počet nehod. Apelujeme na řidiče, aby byli za volantem maximálně opatrní.Zejména by měli přizpůsobit rychlost stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Velmi bedlivě by měli také sledovat situaci před sebou a dodržovat bezpečnou vzdálenost," dodává policejní mluvčí. 

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24