V soutěži Technika má zlaté dno letos bodovali studenti z Domažlic, Tachova i Plzně

16.10.2022 16:01

Tradiční soutěž Technika má zlaté dno se uskutečnila ve středu 12. října  v Plzni v sále SOU elektrotechnického. Celkem se představilo 17 týmů, stavělo se opět z Merkuru a Boffitu.

Tým Gymnázium JŠB Domažlice
221012_technika_044221012_technika_146SPŠ Tachov, SvětceTým Gymnázium JŠB DomažliceTým SŠIFS Plzeň

V soutěži Technika má zlaté dno žákovské týmy sestavují soutěžní výrobky ze stavebnic Merkur a Boffin. Soutěžní týmy prezentovaly komisi povinný výrobek, kterým byla v letošním roce řezačka polystyrenu.

Žákovské týmy tvoří 2 studenti střední školy a 2 žáci střední školy. Za 5 hodin musí každý tým předvést hotový výrobek. Celkem jsou 3 kategorie - gymnázia, střední odborné školy a střední odborná učiliště.

„Technika a technické vzdělávání jsou dlouhodobě prioritou Plzeňského kraje. A právě takové soutěže, jako je Technika má zlaté dno nebo ROBOVOZÍTKO či Řemeslo má zlaté, dno jsou pro žáky motivační. Mohou si otestovat nejen své znalosti v rovině teorie, ale také zjistí, jak umí uvést vše kompletně do praxe. A stavět z Merkuru nebo Boffinu, to je pro většinu z nás také vzpomínka na dětství. Kdo nemontoval vozítka a různé přístroje, ať už byly funkční nebo ne,“ říká radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc.

V letošním 10. ročníku byli nejúspěšnějšími žáci z Gymnázia J. Š. Baara Domažlice – kategorie gymnázia, žáci ze Střední školy informatiky a finančních služeb Plzeň – kategorie střední odborné školy a žáci Střední průmyslové školy Tachov, Světce – kategorie střední odborná učiliště.

foto: Plzeňský kraj

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24