QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V ulici Edvarda Beneše na Borech začne už o víkendu kácení stromů

10.03.2023 13:53

Jak jsme vás již dříve informovali, kácení proběhne v ulici Edvarda Beneše v Plzni na Borech z důvodu stavby parkovacích míst u nemocnice. Kácet se začne už v sobotu 11. března! Kácí se aktuálně i u Radbuzy.

foto-qap-cz (4)

Pokácené pajasany v ulici Edvarda Beneše nahradí jilmy, v ulici vznikne přes padesát nových parkovacích míst.

Celkem 52 nových parkovacích míst vznikne na Borech v blízkosti Fakultní nemocnice, místa budou vybudována v podélném pruhu v ulici Edvarda Beneše. "Stavbu by stromy v dobrém stavu rozhodně nepřestály, jejich kořenový systém je zde narušený již nyní, odborníci proto rozhodli, že je lepší těchto 28 pajasanů žlaznatých vykácet a po dokončení stavebních prací je nahradit novými stromy, konkrétně 31 jilmy," uvádí Michaela Adámková z ÚMO Plzeň 3.

Kácení začne kvůli dodržení doby vegetačního klidu již nyní, a to v sobotu 11. března. Dokončeno bude o týden později. Začátek výstavby parkovacích míst je naplánován na 1. července 2023, hotovo by mělo být do konce tohoto roku.

Harmonoram kácení:

Sobota 11.3. 8:30 zahájení kácení. Bude se kácet úsek od Stehlíkovy ulice po Dobrovskou (úsek bez trolejí).

Pondělí 13.3. 8:30 dokončení předchozího úseku + stromy mimo trolejové vedení.

Středa 15.3. podle stavu kácení – případné dokončení předchozích úseků.

Sobota 18.3. se podle podmínek Dopravních podniků bude kácet zbývající úsek s trolejovým vedením.

Kácení probíhá aktuálně také v druhém plzeňském obvodu.

V prostoru mezi řekou Radbuzou a tenisovými kurty se kácí od 9. března, kácení zde má trvat zhruba tři dny.

"V době kácení je stezka uzavřena. Prosíme, v zájmu vlastní bezpečnosti, nevstupujte do označeného prostoru a využijte stávající stezky a komunikace z druhé strany tenisových kurtů. Jde o přípravné práce pro II. etapu stavby greenway Radbuza v úseku mezi mostem Malostranská a prodloužením Luční ulice, která proběhne v letošním roce. Bude zde postaven chybějící asi čtvrt kilometru dlouhý úsek stezky pro pěší podél řeky, který naváže na stávající stezky dokončené v loňském roce," uvádí vedení MO Plzeň 2.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24