QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda tramvaje a chodce! Zraněnou ženu museli vyprostit hasiči – FOTKY

12.04.2023 9:04     12.04.2023 14:10

V Koterovské ulici v Plzni došlo ve středu 12. dubna v 8 hodin k dopravní nehodě tramvaje a chodce. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

tramvaj_nehoda_Koterovská_0423_HZSPK (2)
tramvaj_nehoda_Koterovská_0423_HZSPK (2)tramvaj_nehoda_Koterovská_0423_HZSPK (1)tramvaj_nehoda_Koterovská_0423_HZSPK (3)

Hasiči museli osobu zpod tramvaje vyprostit. „Soupravu jsme nadzvedli pomocí hydraulického rozpínacího válce, aby bylo možné osobu dostat ven. Zraněná osoba byla po celou dobu souběžně s vyprošťováním v péči Zdravotnické záchranné služby,“ informoval Petr Poncar, mluvčí hasičů.

„Záchranáři na místě ošetřovali ženu, která se nacházela pod tramvají. Utrpěla vážná zranění, během transportu byla při vědomí. Předána na emergency FN Lochotín," informovala Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby s tím, že druhá posádka se na místě postarala o řidiče tramvaje, který utrpěl šok.

"Dnešního dne krátce před osmou hodinou ráno došlo v Plzni na ulici Koterovská v prostoru zastávky MHD U Duhy ke střetu chodkyně (1953) s projíždějící tramvají. Alkohol byl u řidiče tramvaje na místě vyloučen dechovou zkouškou. Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření dopravních policistů," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová. .

Na Světovar byla zavedena náhradní autobusová doprava. „Z důvodu vážné dopravní nehody jezdí tramvaje linky 2 na Světovar přes Slovany. V úseku Mikulášské nám. - Světovar zajištěna náhradní autobusová doprava,“ uvádí PMDP. „Na místě jsou plzeňští dopravní policisté, kteří šetří příčinu dopravní nehody," doplnila Dagmar Brožová, mluvčí policie.

AKTUALIZACE:

Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň město prosí veřejnost o pomoc. Hledají svědky této dopravní nehody. „Dopravní policisté žádají případné svědky události, aby se osobně přihlásili na Policii České republiky, Dopravní inspektorát Městského ředitelství policie Plzeň, U Borského parku 20, nebo telefonicky na č.: 974 325 256 nebo zavolali na bezplatnou linku 158 a pomohli s objasněním nehody," uvedla mlučí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24