QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná železniční nehoda na Klatovsku. Řidička osobního vozidla bojuje o život v nemocnici - FOTKY

24.07.2023 11:27     24.07.2023 12:25

V pondělí 24. července v 10:12 došlo v obci Běšiny na Klatovsku ke střetu osobního vozidla a vlaku. Pro vážně zraněnou ženu letěl vrtulník.

oa vlak_Běšiny_0723_HZSPK (3)
oa vlak_Běšiny_0723_HZSPK (3)oa vlak_Běšiny_0723_HZSPK (2)oa vlak_Běšiny_0723_HZSPK (4)

„Ve vlaku se nachází 11 osob a strojvedoucí. Jednu osobu jsme vyprostili z osobního vozidla bez použití hydrauliky a předali Zdravotnické záchranné službě,“ uvedl k železniční nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Vážně zraněnou řidičku osobního vozidla museli záchranáři na místě resuscitovat. „Záchranáři si převzali do péče ženu cca 40 let s vážnými zraněními, na místě byla žena resuscitována. Aktuálně je transportována leteckou záchrannou službou v bezvědomí se zajištěnými životními funkcemi na emergency FN Lochotín,“ upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

V péči záchranářů skončil i strojvedoucí a jedna z cestujících. „Posádky si na místě převzaly do péče ještě muže cca 40 let a ženu 25 let. Oba jsou s lehčími zraněními směřováni do Klatovské nemocnice,“ dodala Mária Svobodová.

Na místě jsou v tuto chvíli i policisté a zjišťují příčinu a okolnosti dopravní nehody.

Provoz mezi stanicemi Běšiny - Nemilkov je zastaven. Zajištěna je náhradní autobusová doprava. Dle Českých drah se osobní vozidlo střetlo s osobním vlakem Os 17508.

AKTUALIZACE:

Řidička osobního vozidla nerespektovala výstražné znamení. „Řidička (ročník 1974) na železničním přejezdu nerespektovala světelné výstražné znamení, vjela na železniční přejezd a střetla se zde s vlakem, který jel  směrem na Klatovy. Při nehodě utrpěla řidička osobního vozidla zranění a byla převezena k lékařskému ošetření," uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

„Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní, u řidičky osobního vozidla byl nařízen odběr krve. Ve vlaku cestovalo celkem 21 osob a byla zajištěna náhradní přeprava. Železniční trať je v tuto chvíli z důvodu šetření uvedené nehody uzavřena," dodala mluvčí.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT