Vláda bude jednat o prodloužení nouzového stavu, včera přibylo 7860 nakažených

22.12.2020 10:00

Už pátý den je index rizika na pátém stupni PES, zatím ale stále platí čtvrtý stupeň s výjimkami. Dneska bude probíhat jednání o prodloužení nouzového stavu, který zatím platí do 23. prosince.

urad vlady blatny

Ministr zdravotnictví Jan Blatný řekl, že zpřísnění opatření by měla platit od pátku 25. prosince. Celá Česká republika by se tak přesunula do pátého stupně PES. O této možnosti ale vláda bude jednat až ve středu 23. prosince, čeká na prodloužení nouzového stavu.

Piráti pořád nejsou spokojeni s přístupem vlády k prodlužování nouzového stavu, nelíbí se jim, že opatření nejsou jasná a předvídatelná. Pokud vláda neupraví matice protiepidemického systému PES, nepodpoří prodloužení nouzového stavu. Naopak poslanec Ondráček doporučil klubu KSČM, aby podpořil požadavek vlády o prodloužení nouzového stavu o 30 dní. Návrh ANO a ČSSD by tak mohl uspět. Ani Hnutí SPD nepodpoří ve sněmovně prodloužení nouzového stavu. "Ohrožuje to svobodu, demokracii i ekonomiku České republiky," řekl předseda hnutí Tomio Okamura.

Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje aktualizovala data k 21. prosinci. Z těch vyplývá, že k tomuto dni bylo v celém Plzeňském kraji 3866 pozitivně testovaných osob na SARS-CoV-2.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24