QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vedra lámou rekordy. V Plzni bylo přes 36 stupňů

09.07.2023 20:04

Počasí v neděli 9. července přepisovalo teplotní rekordy. V Plzni meteorologové naměřili 36,2 stupně Celsia. Vedra budou pokračovat i v pondělí. 

Balonová show 2012 (9)

Teplotní rekordy pro 9. červenec padly na dvou třetinách ze 160 meteorologických měřících stanic v České republice. Nejvyšší teplotu zaznamenali v Doksanech na Litoměřicku, kde bylo odpoledne 36,4 stupně Celsia. Dalším nejteplejším místem byla Plzeň. V Bolevci vyšplhala rtuť teploměru na 36,2 stupně. 

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu dosáhla teplota v Dobřanech na Plzeňsku 35,2 stupně a v Plzni na Mikulce 35 stupňů. 

Výstraha před vysokými teplotami platí i pro pondělí 10. července. Horko by mělo být i v úterý 11. července, meteorologové ale budou výstrahy postupně upřesňovat.

Současně platí až do odvolání výstraha před rizikem vzniku požárů. K hořícím lesním a polním porostům vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji po oba víkendové dny. V sobotu zasahovali hasiči v regionu u požárů v přírodě devatenáctkrát. V neděli vpodvečer evidovali deset událostí. 

Foto: ilustrační 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT