QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Výborná zpráva pro litické rodiče! Město schválilo peníze na rekonstrukci školy!

10.02.2023 17:26

V plzeňských Liticích konečně dojde na rekonstrukci 25 let uzavřeného druhého patra zdejší základní školy! V budoucnu se tak výrazně navýší kapacita a nebude hrozit, že rodiče budou muset vozit prvňáčky do okolních škol mimo bydliště.

 

Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (18)
Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (18)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (15)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (16)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (24)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (1)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (2)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (3)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (20)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (7)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (5)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (14)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (12)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (17)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (22)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (25)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (27)Litice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (28)starosta hausner s radní kantorovouLitice škola rekonstrukce II patra bude foto QAP (19)IMG_2111

Velkou radost má vedení šestého plzeňského obvodu, konečně se podařilo sehnat finance na rekonstrukci litické základní školy. Opravovat se bude druhé patro školy, které je uzavřeno už od roku 1998, tedy 25 let. Jak to v druhém patře školy aktuálně vypadá, se můžete podívat ve fotogalerii. Na místo jsme se vydali s litickým starostou, provázela nás zástupkyně ředitelky.

„Jedná se o rekonstrukci druhého patra budovy školy, které je zcela uzavřené. Budova tak bude po rekonstrukci využitá v plném rozsahu,“ upřesnil starosta MO Plzeň 6 Michal Hausner. Rekonstrukcí druhého patra se zvýší kapacita o 5 tříd. „Pro každý ročník od první do páté třídy tak vznikne možnost otevření dvou tříd,“ říká starosta.

Litické rodiče trápí nedostatečná kapacita zdejší základní školy už několik let. Vedení obvodu v minulých letech ale marně usilovalo o navýšení kapacity. Až nyní se to povedlo současnému vedení v čele se starostou Michalem Hausnerem.

Rekonstrukce vyjde na 16 milionů korun. Částku už schválili zastupitelé města Plzně na svém zasedání 9. února. „Navýšení kapacity naší základní školy byla jedna z mých hlavních priorit pro toto volební období. Hned po nástupu do pozice starosty Litic v říjnu minulého roku jsem začal v této věci jednat s náměstkyní primátora Lucií Kantorovou, do jejíž gesce spadá školství. Od října do ledna tohoto roku proběhlo několik schůzek a na každé jsme se posouvali postupně blíže k úspěchu," vysvětluje starosta Hausner.

Náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová a starosta Městského obvocu Plzeň 6-Litice Michal Hausner

Vedení Litic následně podpořilo také město Plzeň. "Další jednání probíhala současně s primátorem města Plzně Romanem Zarzyckým, který má pod sebou oblast ekonomickou. Oběma jmenovaným chci poděkovat za jejich čas, vstřícnost a pochopení nutnosti řešení problému kapacity naší školy. Našli jsme cestu k realizaci tohoto projektu, to je pro rodiče i děti z Litic a spádové oblasti velmi dobrá zpráva,“ svěřil se starosta Michal Hausner.

Po výběru zhotovitele, které bude mít na starosti odbor investic, by měla začít realizace rekonstrukce. Podle starosty by to mělo být ještě letos.

FOTO: QAP.cz

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24