Žáci 1. a 2. tříd, přípravných ročníků a speciálních škol se vrátí do lavic

11.11.2020 13:18     11.11.2020 14:00

Na brífingu ministra školství Roberta Plagy a ministra zdravotnictví Jana Blatného bylo oznámeno, že děti 1. a 2. tříd se vrátí do škol od 18. listopadu. Otevřou se i jídelny a družiny.

2019.09.02-08.39.05-747

Ministři zdravotnictví a školství ve středu 11. listopadu oznámili na brífingu, že 18. listopadu se vrátí do školních lavic žáci prvních a druhých tříd, přípravných tříd ZŠ a žáci speciálních škol. Do speciálních tříd se vrátí žáci všech tříd.

Podmínkou pro žáky bude nutnost mít po celou dobu výuky nasazené roušky.

Bude žádoucí více větrat a snažit se být co nejvíce venku. Neustále platí, že tělesná výchova a hudební výchova ve školách nebude.

V provozu budou i školní jídelny a družiny.

Ministr zdravotnictví uvedl, že se třídy nebudou muset dělit do menších skupin jako na jaře. Pouze by se neměly potkávat děti z různých tříd. Robert Plaga doplnil, že by měla platit homogenita tříd, tzn. na jednu třídu jedna učitelka.

Nadále nyní fungují mateřské školy a školy vyčleněné pro péči o děti zdravotníků, pracovníků sociálních služeb, policistů, hasičů a dalších profesí nezbytných pro chod státu. Pro ostatní žáky bude pokračovat povinné distanční vzdělávání. V základních a středních školách se navíc pro zájemce umožní prezenční individuální konzultace

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT