Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zákaznické centrum PMDP očekává silný nápor. Jak nakoupit předplatné pohodlně?

15.08.2023 17:50

Začátek školního roku je vždy ve znamení dlouhých front na zákaznických centrech PMDP. Víte, že předplatné lze bez obav vyřešit i pohodlnou cestou?

IMG_0136

Na začátku školného roku studenti a žáci často neví, jak o předplatné požádat.

  • Děti do 15 let (do dosažení 15 let) mohou cestovat zdarma jen za předpokladu, že vlastní Plzeňskou nebo Virtuální kartu s aktivovaným nárokem na bezplatnou přepravu, který se vždy aktivuje až do konce platnosti Plzeňské karty (nebo do 15. narozenin).
  • Žáci a studenti od 15 do 18 let nemusí předkládat potvrzení o studiu a slevu na předplatné nebo jednotlivé jízdenky mohou využít i bez návštěvy zákaznického centra. Zlevněné jízdenky si mohou zakoupit pouze za předpokladu, že vlastní Plzeňskou nebo Virtuální kartu s aktivovaným slevovým profilem.
  • Studenti od 18 let musí předkládat každý školní rok potvrzení o studiu, a to jedním z těchto způsobů: zasláním elektronického potvrzení ze školy (zeptejte se na tuto možnost ve vaší škole), předložením karty ISIC, platného žákovského průkazu, nebo formuláře PMDP „Potvrzení o studiu“ (ke stažení na webu Plzeňské karty) a musí si nechat tuto slevu aktivovat na Plzeňskou nebo Virtuální kartu. Poté si mohou zakoupit zlevněné předplatné nebo jednotlivé jízdenky.

PMDP doporučuje použít jeden z pohodlných způsobů nákupu předplatného či elektronických peněz na Plzeňskou kartu.

E-shop Plzeňské karty - ten umožňuje dobít všechny druhy předplatného i elektronické peníze. Potvrdit transakci lze pak velmi jednoduše přímo ve vozech PMDP.

Bankomaty České spořitelny, kterých je v Plzeňském kraji rozmístěno více než 70. Na nich lze dobít Plzeňskou kartu zcela bez poplatku, a to bez ohledu na banku, u které má zákazník zřízený účet.

Aplikaci Virtuální karta, kdy si zákazník může pro předplatné zvolit jako identifikátor mobilní telefon nebo platební kartu. Prostřednictvím Virtuální karty je nabíjení zcela on-line bez nutnosti validace nákupu ve vozech PMDP.

Pokud ale potřebujete zařídit například výměnu Plzeňské karty nebo požádat o kartu novou,  dopravní podniky doporučují využít Úřad bez čekání a objednat se předem na přesný datum a čas. Další možností je také využití ostatních prodejních míst.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte