QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západočeská univerzita pořádá konferenci o designovém inženýrství

28.08.2014 20:08

Přes 80 odborných příspěvků zazní na konferenci, kterou od 1. září pořádá Fakulta strojní Západočeské univerzity. Do Plzně přijede více než 120 výzkumníků z 11 zemí celého světa, ponejvíce z Japonska.

univ_celek_II

V pondělí 1. září bude v Kongresovém centru Parkhotelu Plzeň slavnostně zahájena mezinárodní konference o designovém inženýrství ICDES 2014, kterou pořádá japonská společnost Japan Society for Design Engineering ve spolupráci s Fakultou strojní  Západočeské univerzity v Plzni.

Konference ICDES se střídavě konají v Evropě a v Japonsku. První ročník proběhl v roce 2005 ve Vídni a druhý v roce 2010 v Tokiu. Při nich se postupně rozvíjely i kontakty, které vyústily v uspořádání letošního ročníku konference v Plzni.

Ústředním tématem konference je "Nová role konstruování a vědy". Klíčové příspěvky přednesou Herbert Birkhofer z německé univerzity v Darmstadtu, Chris McMahon z britské university v Bristolu a Michael Ondraschek  ze společnosti Astos Machinery v Aši. Obohacením programu bude "Students Workshop". Studenti zde představí inovativní výsledky svých projektů, na kterých spolupracovali s průmyslovými partnery.

"Hostíme výjimečnou akci, která spojuje výzkum, výuku a praxi. Nejlepší odborníci z oblasti designového inženýrství zde budou moci sdílet své vize, postupy a technologie, a přispět tak k rozvoji tohoto oboru," uvedla rektorka ZČU Ilona Mauritzová, která nad konferencí převzala záštitu spolu s hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem a primátorem města Plzně Martinem Baxou.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT