QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Září bez deště a s vysokými teplotami! Nová měsíční přepodvěď do 29.září

01.09.2013 17:23

Meteorologové vydali novou měsíční předověď. Od pondělí 2.září až do 29.září nás čekají spíš nadprůměrné teploty, naopak pršet by mělo minimálně. Výjimkou bude jen začátek nadcházejícího týdne.

Nebe QAp foto

Podle nové dlouhodobé předpovědi, kterou vydali meteorologové nás čeká spuktečně parádní září ve znamení babího léta. čekají nás spíš nadprůměrné teploty a pršet by mělo minimálně. Největší zima by měla být v prvním týdnu druhé poloviny září. Jinak se budou teploty stále držet nad 20 stupni!

Babí léto podle těch nejlepších představ. Ideální na výlety nebo pro cyklisty. Tak to podle nové dlouhodobé předpovědi vypadá s výhledem na září. Podle meteorologů bude měsíc od 2.září do 29.září ve znamení spíš nadprůměrných teplot a srážek bychom se příliš obávat neměli.

"Jako celek očekáváme období od 2. září do 29. září 2013 teplotně nadprůměrné až průměrné. První týden bude zpočátku chladnější s oteplováním v jeho průběhu, celkově však teplotně nadprůměrný. Další týden bude průměrný až nadprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou kolem 21 °C," informuje ČHMÚ.

Největší ochlazení přijde v polovině září. Pak se ale teploty znovu dostanou nad průměr!

"Týden od 16. do 22. září by měl být nejchladnější, spíš teplotně průměrný. Poslední týden období vychází opět jako teplotně nadprůměrný až průměrný. Srážkově očekáváme období jako celek podprůměrné až průměrné. Jen týden od 16. do 22. září vychází jako srážkově průměrný až nadprůměrný, jinak by měly být srážkové úhrny v ostatních týdnech většinou podprůměrné," předpovídají meteorologové.

Zatímco na začátku nadcházejícího týdne nás čeká ochlazení a teploty klesnou až na 16 stupňů, pro období od pátku do pondělí (6.9. - 9.9.) předpovídají meteorologové teploty až okolo 28 stupňů a oblohu většinou jasnou nebo polojasnou, v závěru tohoto období by se ale mohly objevit bouřky. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT