QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zarzycký složil funkci na kraji, chce se naplno věnovat Plzni

21.11.2022 11:39

Primátor města Plzně Roman Zarzycký dnes rezignoval na funkci náměstka hejtmana Plzeňského kraje. Zarzycký dopředu avizovanou rezignaci odůvodnil tím, že odmítá kumulaci funkcí a chce se naplno věnovat řízení západočeské metropole.

zarzycky

„Chci se naplno věnovat řízení města Plzně. Proto jsem hned po přípravě krajského rozpočtu rezignoval na funkci náměstka hejtmana,“ uvedl plzeňský primátor Roman Zarzycký a dodal, že ani motýl nedokáže sedět na dvou kytkách zároveň.

Kolegům z krajské koalice poděkoval za spolupráci. „Přeji jim i mému nástupci, aby pokračovali v úspěšném vládnutí a práci pro naše občany. Jako primátor města Plzně se těším na spolupráci na společných projektech města a kraje,“ doplnil Zarzycký.

Roman Zarzycký byl zvolen primátorem města Plzně letos 18. října. Na funkci ve vedení Plzeňského kraje tak rezignoval za pouhý měsíc poté, co se postavil do čela západočeské metropole.

Novým členem Rady PK pro oblast ekonomiky byl zastupiteli zvolen Pavel Strolený (ANO), který do této doby vykonával předsedu Finančního výboru. Funkci radního bude vykonávat jako uvolněný. Na funkci předsedy Finančního výboru PK rezignoval.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24