QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zastupitelé Domažlic budou jednat o rozpočtu. Do čeho chce město investovat?

12.12.2023 9:41

V příštím týdnu budou zastupitelé Domažlic jednat o městském rozpočtu pro příští rok. Do čeho chce město v roce 2024 investovat?

kašna náměstí Domažlice_ilustrační_město Domažlice

Městský rozpočet města Domažlice je navržen jako vyrovnaný, příjmy i výdaje činí 536 065 630 Kč.

„V návrhu rozpočtu jsou proti letošnímu roku navýšeny všechny dotační tituly o 10 procent s výjimkou těch, které navrhuje výbor pro sociální věci, kde je navýšení ještě vyšší, z 550 tisíc se zvyšuje na 750 tisíc," zmínil starosta Domažlic Stanislav Antoš.

V návrhu rozpočtu jsou uvedeny investiční akce, které jsou již zasmluvněny nebo jejichž realizace je možná. „Až bude v únoru známo definitivní hospodaření rozpočtu 2023, zapojí se do nového rozpočtu další finanční prostředky na další investiční akce," uvedl starosta.

Vedení města v návrhu uvádí například i rekonstrukci horské chaty na Čerchově. „V návrhu jsou již dnes uvedeny další rekonstrukce objektu MKS za 9,1 milionu Kč, požárně-bezpečnostní opatření v domově seniorů Baldovská za 4 miliony Kč, projektová dokumentace na výstavbu šesti bytových domů v areálu bývalých kasáren za 3 miliony Kč, projektová dokumentace na úpravu kotelny v Kovařovicově ulici za 2 miliony Kč, parkoviště v ulici 28. října za 3 miliony Kč, rekonstrukci Benešovy ulice za 10 milionů Kč, rekonstrukce horské chaty na Čerchově za 24 milionů Kč nebo oprava střechy na Brance za 1 milion Kč," vyjmenoval Antoš.

Město má v různých fázích rozpracované další projekty. Jde např. o přístavbu domova se zvláštním režimem nebo několik vodních nádrží.

Rozpočet města bude jedním z témat na letošním posledním zasedání zastupitelů ve středu 20. prosince (od 16:00, malý sál MKS).

Foto ilustrační město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT