QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zimní počasí dělá řidičům problémy. Hasiči vyjížděli k řadě nehod - FOTKY

27.11.2015 9:44

Nesprávný způsob jízdy je v posledních dnech nejčastější příčinou nehod. V mnoha případech řidiči nezvládnou namrzlé silnice. Podívejte se na fotky z nehod.

26.11.2015 DN Kožlany - Hradecko (4)
FOTO_PČR_DN Dolní Kamenice (2)FOTO_PČR_DN Dolní Kamenice (4)FOTO_PČR_DN Dolní Kamenice (1)26.11.2015 DN Horní-Dolní Kamenice26.11.2015 DN Kožlany - Hradecko (4)26.11.2015 DN Meclov, Březí26.11.2015 DN Mýto-Cheznovice (4)26.11.2015 DN Plzeň, Zborovská

Hasiči i policisté vyjíždí v posledních k řadě nehod. Jednou z nejčastějších příčin je nesprávný způsob jízdy. Velmi často řidiči podcení namrzlé silnice, stále se navíc objevují auta, která nemají zimní pneumatiky. Jen během čtvrtka došlo při nehodách k celkem pěti zraněním. Naštěstí se jednalo jen o lehčí poranění.

Nejvíc nehod se během čtvrtka odehrálo na Domažlicku a Rokycansku. Na Domažlicku museli k několika nehodám vyjíždět i hasiči. Mimo jiné k nehodě v obci Březí nebo v Dolní Kamenici ( viz fotogalerie).  "U dopravní nehody osobního auta mezi Horní a Dolní Kamenicí hasiči ze Staňkova poskytli předlékařské ošetření zraněné spolujezdkyni. Řidič vyvázl bez zranění," potvrdila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. 

Právě u této nehody je podle všeho příčinou smyk, který dodstasl řidič v zatáčce kvůli tomu, že nepřizpůsobil rychlost jízdy. "Čtyřicetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Citroen Xsara jedoucí ve směru jízdy od obce Horní Kamenice na Holýšov při průjezdu ostré pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk. Vjel do protisměru, vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky a poté do oplocení domu," popsala průběh nehody mluvčí policie Dagmar Brožová.

Bouralo se ale i na Rokycansku. "Mezi Mýtem a Cheznovicemi se střetla dodávka s osobním autem. Při příjezdu jednotky z Rokycan o zraněnou řidičku dodávky pečovala Zdravotnická záchranná služba. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Následně se podíleli na přípravě vozidel k odtahu a po celou dobu zásahu na místě řídili provoz," přidává další z nehod mluvčí hasičů.

V souvislosti s aktuálním počasím policisté nabádají řidiče k velké opatrnosti. I když silnice nejsou zrovna pokryté ledovkou nebo sněhem, mohou na mnoha místech klouzat. Ne všichni řidiči navíc přezuli svá auta na zimní pneumatiky. Zimní výbavu by ovšem teď už rozhodně neměli podceňovat.

FOTO: HZSPK, PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24