Zloději řádí v nákupních centrech

14.03.2010 10:38

Hned tři lidé oznámili na začátku víkendu krádež tašky při nákupech v obchodním centru. Policisté důrazně upozorňují občany, aby měli své věci stále na očích.

V plzeňských nákupních centrech řádí zloději. Lidé jim ovšem ´práci´ velmi usnadňují, nechávají své tašky bez dozoru.

"Na svou neopatrnost doplatili v pátek 12. března hned tři lidé, kteří se vydali do plzeňských nákupních center," sdělila mluvčí plzeňské policie Pavla Soukupová s tím, že okradení si nechali tašky v nákupních vozících nebo je neměli pod svou kontrolou. 

"První z těchto případů se stal po třetí hodině odpoledne, kdy zatím neznámý pachatel odcizil jednatřicetileté ženě kabelku, kterou měla zavěšenou na háčku nákupního vozíku. Poškozená žena tak přišla o finanční hotovost, platební kartu, osobní doklady a klíče od domu i vozidla," informovala Soukupová a pokračovala: "Téměř stejný případ se stal o hodinu a půl později v jednom z dalších plzeňských nákupních center, kde si jednapadesátiletý muž ponechal svou koženou příruční tašku přímo v nákupním vozíku, od kterého se vzdálil a šel si vybírat zboží. Této chvilkové nepozornosti využil neznámý pachatel, který tašku i s osobními věcmi, doklady, platební kartou, mobilním telefonem a dalšími věcmi z košíku odcizil."

Třetí případ zaznamenala policie krátce po páté hodině odpoledne. "Zatím neznámý pachatel odcizil v hypermarketu volně položenou kabelku, ve které měla poškozená žena uloženy jak osobní doklady, tak i platební kartu, klíče a mobilní telefon a další jiné věci," sdělla Soukupová a dodala: "V souvislosti s těmito případy bychom chtěli občanům doporučit, aby si neustále dávali na své věci pozor a měli je pod neustálou kontrolou. Zejména v nákupních centrech, kde je velká koncentrace osob, se vyplatí mít své věci při sobě a věnovat jim svou pozornost. V žádném případě si pak nenechávejte své tašky a jiná příruční zavazadla v nákupních vozících, mohli byste o ně lehce přijít!"

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24