QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celostátní sraz turistů se bude v příštím roce konat v Bělé nad Radbuzou - FOTKY

02.09.2022 11:35

Pomyslnou štafetu pořadatelů celostátního srazu převzali zástupci města Bělá nad Radbuzou. Putovní hůl se tak z Olomouce přesouvá na západ Čech.

Picka Bělá nad Radbuzou_PK

„Tradice předávání putovní hole začala před více než deseti lety, avšak tradice takovýchto velkolepých setkávání je mnohonásobně delší a sahá do padesátých let minulého století. Celostátní srazy se obvykle pořádají jednou za dva roky, ale nyní děláme výjimku, protože v době covidové jsme se potkat nemohli. Po letošním setkání v Olomouci proto štafeta putuje k nám na západ Čech,“ uvedl předseda oblasti Klubu českých turistů Josef Sýkora, který sukovici předával.

Třídenní Celostátní sraz turistů už zná své datum. Do Bělé se turisté ze všech koutů České republiky sjedou 18. června 2023. „Myslím, že Bělá se předchozích dvou srazů zhostila na výbornou a díky zkušenostem už víme, co nás čeká. Tentokrát máme situaci výrazně jednodušší, protože se program bude odehrávat v naší nové stodole, kde nás ani nepřízeň počasí nemůže zaskočit. Prostory máme dostačující a účastníci si celé tři dny budou moci naplno užít,“ říká Libor Picka starosta a současně radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Plzeňského kraje.

Foto KÚ PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24