Na Šumavě vznikne nový řetězec restaurací! Ponese název Park Restaurant

21.11.2013 14:18

Šumava by měla mít v budoucnu svůj vlastní řetězec restaurací. Pilotní projekt Národního parku odstartuje v polovině letošního prosince a další restaurace přibydou v nadcházejících letech.

Podzimní Šumava.

Národní park Šumava zakládá svůj vlastní řetězec restaurací. V nadcházejících letech chce národní park zrekonstruovat několik starých budov na Šumavě a vybudovat v nich restaurace, které budou zároveň sloužit jako informační centra. Prvním podnikem bude hospoda na Březníku u Modravy, která bude čepovat speciální pivo Šumavského fořta.

Řetezec restaurací ponese poměrně symbolické jméno Park Restaurant. "Přes dvacet let má Správa NP a CHKO Šumava ve zřizovací listině hostinskou činnost, kterou ale nikdy nevyužila. Jsme významným hráčem v regionu a partnerem pro místní lidi, podnikatele i návštěvníky. Přicházíme s konceptem restaurací PARK RESTAURANT, který zapadá do celkového konceptu moderního národního parku, který má na 15000 hektarech největší plochu divoké přírody v Evropě, přitom je vstřícný a přátelský k návštěvníkům. Řídíme se heslem - Žijeme s přírodou a příroda s námi,“ popisuje nový projekt Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.

„Chceme podpořit výrobce regionálních produktů, podnikatele, aby došlo k vytvoření nových pracovních příležitostí. Restaurace mají konkrétní vizuální styl a budou výkladní skříní národního parku. Obsluha bude sloužit také jako informační služba pro návštěvníky. Vize je v příštích třech letech mít takových zařízení na území NP Šumava 5 možná 6,“ doplňuje Jiří Mánek.

Pilotní hospoda nového projektu se otevře na Březníku u Modravy a nabídne nové šumavské pivo - Šumavského fořta.

První podnik z řetězce se otevře návštěvníkům Šumavy ještě před zahájením zimní sezóny. V polovině prosince se slavnostně otevře opravená restaurace na Březníku u Modravy. Čepovat se v ní bude také nové šumavské pivo, kterému jméno vymysleli sami turisté. Nese název Šumavský fořt. „Nové jméno odkazuje na jedno z nejdůležitějších povolání důležitých pro život na Šumavě, tedy na šumavské lesníky. Ti se již stovky let starají o šumavské lesy a samozřejmě jim chutná i pivo. Název toho nového pro ně bude i určitá forma poděkování,“ uvádí Pavel Pechoušek, tiskový mluvčí Správy NP a CHKO Šumava.

„Pivo bude zatím jen v točené podobě na Březníku. Podle zájmu samotných milovníků piva posléze zvážíme i lahvovou podobu, nejspíše v dárkovém balení. Za tím účelem už jsme zahájili přípravu grafiky etikety, kde se chceme inspirovat podobou našeho konkrétního vousatého fořta,“ prozrazuje Tomáš Fait, náměstek pro vztahy s veřejností správy parku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT