Návštěvníci výstavy EXPO 2015 v Miláně zažijí českou hospodu

10.03.2015 20:24

Letošní ročník rozsáhlé výstavy EXPO 2015, kterou bude hostit italský Milán, přiblíží návštěvníkům z celého světa českou pivní kulturu a technologii.

cesky pavilon

Návštěvníci výstavy EXPO 2015 v Miláně zažijí českou hospodu a ochutnají plzeňské nepasterované pivo. V rámci Českého pavilonu totiž vyroste pravá česká hospoda, která nabídne originální plzeňské pivo v kombinaci s vybranými lahůdkami.

Pivo bude do Milána dopravováno přímo z plzeňského pivovaru ve speciálních pivních tancích. Protože hlavní ambicí výstavy je věnovat se klíčovým otázkám udržitelného rozvoje a ukázat tradiční i inovativní postupy při výrobě potravin, představí česká hospoda svým návštěvníkům dlouholetou tradici výroby plzeňského piva.

Všichni návštěvníci Českého EXPO pavilonu ochutnají od května do konce října originální plzeňský ležák v nepasterované podobě, který si v této variantě lze dopřát pouze přímo v pivovarských sklepích plzeňského pivovaru, nebo při oslavách uvaření první várky. Tradiční pivo přivezou z Plzně do Milána ve speciálních chlazených pivních tancích, ze kterých se bude na místě čepovat. Česká hospoda přiblíží na EXPU i technologii výroby piva nebo zajímavá a zároveň stará pivovarská řemesla. Hlavním cílem je představení plzeňské pivovarské atmosféry a chuti zlatavého moku a kvality českých surovin konzumentům z celého světa.

"Plzeňské pivo je národní ikonou české potravinářské produkce, takže v Českém EXPO pavilonu nesmí chybět," říká generální komisař Českého EXPO Pavilonu Jiří F. Potužník. "Lidé v České republice pivo milují a je pro ně součástí české kultury, gastronomie a hospodářství, což chceme přiblížit i ostatním národům z celého světa," doplňuje Potužník. 

Hospoda Pilsner Urquell pomůže Českému pavilonu v prezentaci tuzemska jako země s bohatou tradicí v oblasti zemědělské i potravinářské výroby a současně jako země, která je ve specifických oborech světovou jedničkou. Chce mimo jiné prezentovat tuzemské zkušenosti a inovace v péči o vodní zdroje a jejich využívání nebo výsledky výzkumu vědeckých ústavů při výrobě zdravotně nezávadných potravin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT