QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Situace v Egyptě se zhoršila! Ministerstvo varuje: nejezděte tam!!

16.08.2013 17:31

Bezpečnostní situace v Egyptě se zhoršila, proto v pátek odpoledne po 16. hodině vydalo Ministerstvo zahraničních věcí varování před cestami do egyptských destinací.

IMG_1005

Situace v Egyptě se dramaticky zhoršila, Ministerstvo zahraničních věcí proto vydalo varování před cestami a vyzývá občany v Egyptě, aby neopouštěli resorty! Další občany varuje, aby do Egpyta vůbec nejezdili! Varování se týká i známých egyptských letovisek!

"V souvislosti se zhoršováním bezpečnostní situace na celém území Egypta a vzhledem k nepředvídatelnému dalšímu vývoji MZV ČR doporučuje českým občanům do Egypta v současné době necestovat. Toto doporučení se týká i turistických resortů u Rudého moře, tj. Marsa Alam, Hurghady,Šarm aš-Šajchu, Dahabu, Nuweiby a Taby. Turisté, kteří v těchto resortech v současné době pobývají, by měli zůstat uvnitř hotelových areálů a do odletu z Egypta z nich nevycházet," zní oficiální varování Ministerstva vnitra.

Demonstruje se už i dokonce v Hurghadě, letovisku, které je Čechami hojně navštěvováno. Kvůli nebezpečí opuštění hotelů, cestovní kanceláře ruší klientům v místě fakultativní výlety.

Každá cestovní kancelář reaguje na situaci jinak. Nepočítejte, ale že byste zrušili zájezd bez storno poplatků. Většinou cestovka řeší situaci bezplatnou změnou destinace. Pokud ale máte zakoupený zájezd do Egpyta a chcete ho zrušit, je nutné kontaktovat CK, kde jste zájezd zakoupili a domluvit se přímo s jejími zástupci na dalším postupu. 

Ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT