Tip na koupání: Aquapark v německém Ambergu

12.02.2013 9:16

Nevíte, kam vyrazit na koupání? Máme pro vás tip na koupání za hranicemi. Necelých 140 km od Plzně leží město Amberg, kde najdete aquapark Kurfürstenbad.

Amberg (4)
Amberg (1)Amberg (2)Amberg (3)Amberg (4)Amberg (5)

Nevíte, kde se s dětmi vykoupat? Chtěli byste vyzkoušet nějaký nový aquapark? Máme pro vás tip – Kurfürstenbad v německém Ambergu.

Město Amberg leží necelých 140 kilometrů od Plzně. Cesta po dálnici přes Rozvadov vám zabere zhruba hodinu a půl.
Areál bývalých kurfiřtských lázní v Ambergu vás jistě uspokojí. Je tu rozsáhlý komplex bazénů včetně toho pro nejmenší se skluzavkou. Najdete tu jeskyně s umělým vlnobitím, tobogán, divoký vodní kanál, atrakci Niagarské vodopády, bazény na plavání i ty s posilovacími stroji, vířivky, masážní prameny atd. Malé děti uspokojí dětská bazén se skluzavkou, kde je i brouzdaliště pro úplně malé ratolesti.

Nemusíte se bát, že vám tady bude zima. V areálu je teplá voda i vzduch a k dispozici jsou lehátka, na kterých můžete příjemně lenošit. Starat se nemusíte ani o občerstvení. Přímo u bazénů najdete restauraci, kde se dobře za přijatelné peníze najíte.

Auto zaparkujete hned vedle aquaparku v podzemních garážích. Otevřeno je po celý den od pondělí do neděle. Otevírací dobu najdete na stránkách areálu.


Vstupné je velmi příznivé. Za 3 hodiny zaplatíte 6 Euro (při kurzu 26,- Kč = 156,- Kč), za celý den 9 Euro (234,- Kč). Děti do 5ti let neplatí. Děti od 6ti do 17ti let zaplatí za 3 hodiny 3 Eura (á 26,- Kč = 78,- Kč), za celý den 4,70 Euro (122,- Kč).

Více najdete na www.kurfuerstenbad-amberg.de.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24