QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice Svatá Anna nabízí levně aplikaci plynových injekcí

07.03.2023 18:12

Rehabilitační oddělení Nemocnice Svatá Anna v Plané nabízí nově všem pacientům kromě standardní péče i velmi účinnou rehabilitační metodu, kterou nehradí systém zdravotného pojištění.

plynová injekce_Nemocnice Svatá Anna_NPK

Mezi dalšími poskytovateli v kraji je aplikace plynové injekce cenově velmi příznivá. "Konkrétně se jedná o aplikaci plynových injekcí, takzvanou karboxyterapii. Tento typ ošetření indikuje lékař. K samotné aplikaci není třeba se objednávat. Pro zájemce je na počkání každé pondělí, středu a pátek od 8 do 13 hodin," uvedl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Jedna dávka stojí 20 korun.  

Plynové injekce se doporučují v léčebné rehabilitaci hlavně při bolestivých onemocněních pohybového aparátu, zejména při bolesti zad nebo kloubů, ale i při poruchách prokrvení, nebo při celulitidě.

Metoda spočívá v nebolestivé aplikaci medicinálního CO2 pomocí tenké jehly do podkoží. Dochází při ní k uvolňování kyslíku z hemoglobinu, k rozšíření kapilár a okysličení a zlepšení metabolismu tkáně. „Místní účinek je velmi rychlý a vysoce účinný. Zavedený plyn se rychle vstřebává a vyvolává lehký pocit tlaku, který se mění v pocity příjemného prohřívání,“ popsala vrchní sestra Miroslava Kordíková. 

Foto NPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24