QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zúčastněte se tradiční 30. Vzpomínkové pouti z Klenčí do Brodu

10.09.2022 8:10

V sobotu 17. září se bude konat jedna z prvních a nejtrvalejších akcí doslova překračující hranice. Kruh přátel česko-německého porozumění zve na turistickou událost.

CG0A0147

30. Vzpomínková pouť bude zahájena v půl druhé na hřbitově v Klenčí pod Čerchovem, u hrobu českého regionálního básníka Jindřicha Šimona Baara. Právě tento národní básník popsal ve svém díle s názvem Lůsy v roce 1846 inspirativní pouť manželů Králových. Ti se vydali na cestu do furthského kostela sv. Kříže, aby prosili o dědice.

Ze hřbitova se účastníci vydají pěšky po 18km trase Chodov, Pec pod Čerchovem, Köglerovo zastavení s občerstvením, Ovčí vrch, Furth im Wald, kde pouť končí. V místním hřbitovním kostelíku sv. Kříže se bude konat mše a setkání s biskupem Tomášem Holubem.

PROGRAM:

  • 13:00 - na náměstí ve Furthu im Wald jsou připraveny autobusy pro cestu do výchozího místa Klenčí
  • 13:30 - začátek tradičního putování na hřbitově v Klenčí
  • 15:00 - odpočinek v lese s hudbou a malým občerstvením, potom další pochod do Furthu im Wald
  • 19:00 - setkání s biskupem Tomášem Holubem v kostele sv. Kříže „U Spasitele na odpočinku“, potom družná zábava v Gasthaus Zur Post, Furth im Wald, Stadtplatz

Občané Domažlic mohou využít speciální autobusové dopravy z nádraží v Poděbradově ulici ve 13 hodin. Jízdné 20 korun. Návrat do Domažlic cca 22 hodin.

Vítáni jsou všichni sousedé dobré vůle na obou stranách hranice.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24