QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Co podniknout s dětmi o jarních prázdninách? Máme pro vás tipy!

11.02.2023 13:29

Jarní prázdniny okresu Plzeň-město, jižního a severního Plzeňska jsou tady! Nejedete na hory, máte děti doma? Ani v Plzni nebo v Plzeňském kraji se děti o prázdninách nudit nemusí!

techmania_exozice_matohacek3

Máme pro vás tipy, co s dětmi podniknout právě o jarních prázdninách, které startují na Plzeňsku už v pondělí 13. února!

Vydejte se s dětmi do Techmanie a 3D planetária

Techmania Science Center a planetárium nabízí mimo stálých expozic i zajímavý program a show. O jarních prázdninách od 13. do 17. února je otevřeno od 8:30 do 18:00 hodin.

V neděli na novou silnici

Slavnostní otevření Západního okruhu je naplánováno na neděli 19. února mezi 12:00 a 14:00, pro návštěvníky je připraven doprovodný program. Při slavnostním otevření si budete moci prohlédnout i celou trasu.

Do plzeňského DEPO2015

  • Výstava Czech RepuBrick v DEPO2015, 13. až 17. 2. otevřeno od 10:00 do 18:00; vstupné od 150,- Kč. Výstava je rozdělená na tři části, první vás zavede do světa Harryho Pottera, druhá je věnovaná architektuře a stavitelské dílně pro starší děti, které se zde formou hry naučí rozpoznávat různé architektonické slohy. Na menší děti a na všechny, co si rádi hrají, čeká v poslední části výstavy herna s duplo bludišti a bazény.
  • Lovci znaků v DEPO2015, otevřeno každý den. Více o výstavě jsme psali ZDE.

ZOO je jistota, ale co takhle Akva Tera?

Expozice Akva Tera je otevřena denně od 10 do 19 hodin, najdete ji na Palackého 5 v centru Plzně. Akva Tera nabízí již od roku 1962 zajímavou expozici bezobratlých a studenokrevných obratlovců z pěti oblastí tropů celého světa. Pokud chcete mít návštěvu ještě zajímavější, doporučujeme přijít v době komentovaného krmení. Více na stránkách zoo - ZDE.

Za strašidly nebo loutkami

Na náměstí Republiky v Plzni najdete hned dvě muzea určená pro děti. Muzeum strašidel s jedinečnou expozicí strašidel a pohádkových bytostí z Plzně a regionu je otevřeno denně od 10 do 18 hodin, najdete ho v podzemí hotelu Central. Muzeum loutek je otevřeno mimo pondělí každý den.

Na nejvyšší kostelní věž v Čechách

Už jste se na Plzeň podívali s vašimi dětmi z výšky? Plzeňská věž je s výjimkou nepříznivých povětrnostních podmínek otevřena denně v čase 10:00  až18:30, poslední vstup je možný v 18:00. Rodinné vstupné činí 180 Kč.

Do muzea na výstavu

  • Komentovanou prohlídku výstavy Čarovný svět vějířů můžete navštívit v Západočeském muzeu (hlavní budova, výstavní sál 2), 21. února od 17 hodin
     
  • Výstava „Úsměv, prosím! Fotograf a jeho ateliér“ probíhá v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích.
    Nahlédnete do prostředí historických i současných fotografických ateliérů. Mezi vystavenými exponáty je i  vybavení fotografických ateliérů, temných komor, ale také profesionální i amatérské fotografické přístroje používané od počátku minulého století až do současnosti.
     
  • Na rande do muzea, Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích - Tematický speciál inspirovaný svátkem svatého Valentýna, bude tentokrát určený i rodinám s dětmi. Od 14. do 16. února proběhne v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích speciál nazvaný „Na rande do muzea“. V tyto dny využijte zvýhodněného vstupného 1 + 1 zdarma a přijďte se pobavit partnerským kvízem a speciálními úkoly. Akce je vhodná i pro děti, pro které muzeum rovněž připravilo úkoly.

Za tradicemi na masopust

V Plzni se budou konat o následujícím víkendu hned dva velké masopusty. V neděli 19. února si můžete masopustní veselí užít v Bolevci. Na statku U Matoušů a přilehlé Bolevecké návsi se 19. února od 10 do 16 hodin uskuteční masopust, kterému bude vévodit průvod masek. Návštěvníci si pochutnají na zabijačkových dobrotách a čeká na ně také hudební vystoupení. Připraven je i program pro děti. Více ZDE.

Tradiční plzeňský masopust proběhne v sobotu 18. února v centru města. Průvod s maskami se vydá v 16 hodin od Branky na radnici, poté se přesune k řece Radbuze a pak bude pokračovat v DEPO2015. Zahraje a zatancuje Plzeňský lidový soubor Mladina a malá dechovka plzeňské Konzervatoře. Připraveno bude také občerstvení, teplé nápoje a opečete si tu i buřta na ohni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24