QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na dotacích rozdělí ROP Jihozápad na 535 milionů korun

30.06.2013 13:00

Zájemci o dotace z ROP Jihozápad musejí připravit své projekty do září. Finance budou určeny na podporu ekologické dopravy, rozšíření základního a středního školství a na rozšíření sociální infrastruktury.

penize foto QAP

O zhruba 535 milionů korun budou moci zájemci o dotace z ROP Jihozápad žádat už v září letošního roku. Mimořádný objem financí získá ROP Jihozápad na základě nedávného usnesení vlády o přesunu peněz z Regionálního operačního programu Severozápad a Operačního programu Technická pomoc.

Finance budou určeny na podporu ekologické dopravy, rozšíření základního a středního školství a na rozšíření sociální infrastruktury. Největší částka přitom bude vyčleněna na školství.

"Na ekologickou dopravu půjde 100 až 200 milionů korun, na školství 200 až 250 milionů a na sociální služby zhruba 60 milionů korun," uvedl Jaromír Slíva místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Výzvu k předkládání těchto projektů do ROP NUTS II Jihozápad chce Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad vyhlásit ve druhé polovině září. Zájemci o dotace pak budou mít přibližně měsíc a půl na to, aby projektové žádosti předložili.

Jelikož budou finance z této výzvy určeny z velké části školám, jejichž zaměstnanci během prázdnin mají dovolenou, může nastat problém ve vyčerpání všech prostředků. Pro školy se navíc jedná o vůbec poslední možnost zisku dotací prostřednictvím ROP Jihozápad v tomto programovacím období.

"V polovině příštího roku by se také projekty měly začít realizovat s nejzazším termínem dokončení v červnu 2015. Předpokládáme, že budou podpořeny projekty v minimální výši půl milionu korun," uvedla Michaela Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT