QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Důvěřuj, ale prověřuj! Policisté se zabývají dalším podvodem

25.10.2022 8:08

Policisté v Domažlicích řeší další z mnoha podvodů, ke kterému došlo na internetu. Žena chtěla prodat oblečení za 200 korun. Místo prodeje však přišla o 30 tisíc.

Telefonát_foto Pixabay

Domažličtí policisté se zabývají internetovým podvodem. “Poškozená nabízela na jednom z internetových portálů k prodeji oblečení za 200 korun, kdy se jí na inzerát, se zájmem o koupi, ozval z dosud blíže nezjištěného uživatelského účtu neznámý pachatel vystupující pod smyšleným jménem. Ten poškozené zaslal odkaz k dokončení celé transakce a k přijetí platby, který poškozenou přesměroval na podvodné stránky, kam zadala údaje ke svému bankovnímu účtu,” popsala mluvčí policie Barbora Šmaterová.

“V domnění, že potvrzuje přijetí platby, však žena autorizovala platbu v hodnotě téměř 1 200 euro a z účtu jí tak byla odečtena částka přes 30 tisíc korun. Platební transakce byla odeslána na účet jedné ze společností zabývající se kryptoměnovou burzou,” upřesnila Barbora Šmaterová s tím, že reklamace ze strany banky byla poškozené zamítnuta a finanční prostředky jí navráceny nebyly.

Domažličtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod, případem se nadále zabývají a pátrají po pachateli.

foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24