QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Erik Jirka a Tomáš Chorý zazářili ve Zlíně. Viktoria zvítězila 3:0

29.10.2022 21:50

V sobotu 29. října se odehrálo ve Zlíně 14. kolo Fortuna ligy. Plzeňští fotbalisté si z moravského města vezou suverénní výhru 3:0, kterou si upevňují první místo tabulky.

fcvp Zlín

Viktoriáni do začátku zápasu nastoupili ve velkém a Zlín do žádné větší akce nepustili. Ve 20. minutě se přes Jemelku dostal míč na Tomáše Chorého, který hlavičkou přesně našel Erika Jirku. Parádní trefou tak zajistil vedení Viktorie na 1:0 a zaznamenal svůj první gól v červenomodrém dresu. Do konce první půle se skóre nezměnilo. 

Začátek druhé půle dostal slibnou přihrávku Jan Silný, plzeňský brankář Jindřích Staněk však pohotově střelu zneškodnil. V 51. minutě utkání posunul Erik Jirka s naprostou přesností míč do malého vápna, kde našel Tomáše Chorého, který zvýšil náskok Plzně na 2:0. Poslední gól utkání padl v 68. minutě, kdy pro změnu Tomáš Chorý přesně přihrál na Erika Jirku. Viktoria tak vedla 3:0 a zbytek hry si pohlídala.

„Dobře jsme kombinovali, byli jsme aktivní směrem dopředu, vytvářeli jsme si šance a dali jsme tři góly. Měli jsme zase dobrou střeleckou produktivitu, i když jsme měli i další příležitosti,“ okomentoval zápas trenér Viktorie Michal Bílek.

SESTAVY

FC TRINITY ZLÍN

Rakovan – Kolář, Simerský, Procházka – Reiter (60. Bartošák), Hlinka (85. Didiba), Hrubý (38. Silný), Čanturišvili – Janetzký – Jawo (85. Fantiš), Dramé (60. Vukadinovič)

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach (78. Ndiaye) – Jirka (86. Kronus), Vlkanova (78. Čermák), Pilař (69. Holík) – Chorý (86. Bassey)

STATISTIKY

Branky: 20. Jirka, 51. Chorý, 68. Jirka, Rozhodčí: Zelinka – Caletka, Podaný

Diváci: 3965

 

foto FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24