Recept na výbornou nepečenou kokosovou roládu

08.05.2010 12:23

Vyzkoušejte úžasný a jednoduchý recept na opravdu skvělý dezert ke kafi - nepečenou kokosovou roládu.

Ingredience:
Tmavá hmota:
300g tmavých máslových sušenek,
300g moučkového cukru,
60g kakaa,
rum

Světlá hmota:
180g jemně mletého kokosu,
180g másla,
120g moučkového cukru


Příprava:
Tmavá hmota:
Tmavé máslové sušenky rozválíme válečkem a přesijeme přes jemné síto. Přidáme prosátý moučkový cukr, kakao a po částech rum tak, aby vznikla vláčná hmota. Pozor na přelití rumem. Vypracovanou hmotu rozdělíme na 3 stejné díly.

Světlá hmota:
Smícháním másla, moučkového cukru a kokosu připravíme světlou hmotu, kterou rozdělíme na 3 stejné díly. Za pomocí igelitových sáčků vyválíme z tmavé hmoty 3 stejnoměrně vysoké pláty. Po vyválení igelitové sáčky rozřízneme, odklopíme a každý plát tmavého těsta potřeme jednou třetinou světlé hmoty Za pomoci rozříznutého igelitového sáčku stočíme roládu a kraje tmavé a světlé hmoty spojíme.
Hotové rolády zabalíme do igelitu a uložíme do ledničky. Dostatečně ztuhlé rolády krájíme na 5mm silné plátky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT