14.12.2024 17:34
14.12.2024 12:23
Betlém na náměstí Republiky už brzy doplní Jezulátko. Tradiční průvod vyjde od biskupství
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
Recepty - Nejlepší domácí čokoládové pochoutky
QAP.CZ má pro Vás pár receptů na ty nejlepší domácí čokoládové pochoutky. Čokoláda nejen skvěle chutná, ale je také výborným lékem na podrážděné nervy. A hlavně, pokud si budete tyto čokoládové pochoutky sami vyrábět, už jen pouhé vaření čokolády Vám zvedne náladu!
Recept na nejlepší domácí čokoládu
100% tuk
150 g cukru moučka
100 g sušeného mléka
60 g kakaa
lentilky, oříšky či mandle
Tuk rozpustíme a vmícháme ostatní přísady. Tuto směs nalijeme do formiček od bonboniéry, které jsme vypláchli studenou vodou a na dno dali oříšek (nejlépe lískový oříšek) či mandli nebo lentilku. Necháme dobře ztuhnout a vyklopíme.
Domácí pralinky
100g horké čokolády,
100 g bílé čokolády,
1 oříšková nugeta (asi 150 g)
čokoládové hobliny na ozdobu
Necháme dobře vychladnout formu na ledové kostky. Pak ji potřeme rozpuštěnou horkou čokoládou, naplníme nugetou, opět zalijeme rozpuštěnou horkou nebo bílou čokoládou a necháme vychladit. Po ztuhnutí pralinky opatrně vyklopíme z formy a ozdobíme hoblinkami z bílé a tmavé čokolády.
Čokoládová pěna
180 g čokolády na vaření
150 ml smetany ke šlehání - Rama Cremefine ke šlehání
1 vejce
100 ml mléka
Čokoládu nalámeme na kousky a v mixéru ji rozsekáme nadrobno.
Do kastrůlku nalijeme smetanu a mléko a přivedeme k bodu varu. K čokoládě v mixéru přidáme smetanu s mlékem a necháme asi půl minuty odstát. Půl minuty mixujeme a poté přidáme celé vejce. Vyšleháme tuhou pěnu.
Rozlejeme do pohárů, necháme vychladnout, poté uložíme do ledničky, nejlépe přes noc.
Před konzumací vyndáme na 20 minut do pokojové teploty. Pěnu můžeme zdobit kopečkem šlehačky a místo lžičky je dobré použít oblíbený druh oplatky.