Recepty - Nejlepší domácí čokoládové pochoutky

17.02.2010 16:43

QAP.CZ má pro Vás pár receptů na ty nejlepší domácí čokoládové pochoutky. Čokoláda nejen skvěle chutná, ale je také výborným lékem na podrážděné nervy. A hlavně, pokud si budete tyto čokoládové pochoutky sami vyrábět, už jen pouhé vaření čokolády Vám zvedne náladu!

Recept na nejlepší domácí čokoládu


100% tuk
150 g cukru moučka
100 g sušeného mléka
60 g kakaa
lentilky, oříšky či mandle


Tuk rozpustíme a vmícháme ostatní přísady. Tuto směs nalijeme do formiček od bonboniéry, které jsme vypláchli studenou vodou a na dno dali oříšek (nejlépe lískový oříšek) či mandli nebo lentilku. Necháme dobře ztuhnout a vyklopíme.


Domácí pralinky


100g horké čokolády,
100 g bílé čokolády,
1 oříšková nugeta (asi 150 g)
čokoládové hobliny na ozdobu


Necháme dobře vychladnout formu na ledové kostky. Pak ji potřeme rozpuštěnou horkou čokoládou, naplníme nugetou, opět zalijeme rozpuštěnou horkou nebo bílou čokoládou a necháme vychladit. Po ztuhnutí pralinky opatrně vyklopíme z formy a ozdobíme hoblinkami z bílé a tmavé čokolády.


Čokoládová pěna


180 g čokolády na vaření
150 ml smetany ke šlehání - Rama Cremefine ke šlehání
1 vejce
100 ml mléka


Čokoládu nalámeme na kousky a v mixéru ji rozsekáme nadrobno.
Do kastrůlku nalijeme smetanu a mléko a přivedeme k bodu varu. K čokoládě v mixéru přidáme smetanu s mlékem a necháme asi půl minuty odstát. Půl minuty mixujeme a poté přidáme celé vejce. Vyšleháme tuhou pěnu.
Rozlejeme do pohárů, necháme vychladnout, poté uložíme do ledničky, nejlépe přes noc.
Před konzumací vyndáme na 20 minut do pokojové teploty. Pěnu můžeme zdobit kopečkem šlehačky a místo lžičky je dobré použít oblíbený druh oplatky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT