QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indián a zámořští hráči, to je spojení samo o sobě, říká Milan Tichý

08.03.2013 8:55

QAP.CZ si před blížícím se play-off pozval k rozhovoru Milana Tichého. Sportovní manažer klubu a člověk, který patří mezi tři hlavní strůjce úspěchů plzeňského klubu posledních let.

Milan Tichý

Milan Tichý je plzeňský rodák, který patří mezi tři hlavní strůjce úspěchů plzeňského klubu posledních let. Byl to on, kdo přišel s nápadem dát do loga klubu indiána a přivedl do klubu zámořské hráče. Kromě plzeňského klubu pracuje také už deset let jako skaut Columbusu Blue Jackets. Předtím dělal dva roky skauta Nashvilu.

Indián a zámořští hráči  - to jsou Vaše dva geniální nápady. Který podle Vás je pro klub přínosnější? 

„Tak já si myslim, že spolu souvisejí. Ten indián a zámořští hráči to je spojení samo o sobě. Nemůžu říct, co je větším přínosem. Samozřejmě, že pro diváky ti hráči, protože se na ně dívaj a pro fanoušky i mimo fanoušky, že ten znak je taky líbivej. A i ten znak má své opodstatnění,“ říká sportovní manažer.

Kdo z těch zámořský byl podle Vás nejlepší? 

„Já si vážim všech hráčů, co tu hráli. Samozřejmě nejlepší sezónu tu měl Mark Bomersback, ale myslim si, že nemůžu říct úplně nejlepší, protože dneska tu je Ryan Hollweg, který si získal fanoušky po celý republice. Tak nemůžu říct vyloženě nejlepší, ale samozřejmě, co se týká bodů, tak Mark Bomersback,“ objasňuje muž, který jako první přivedl do extraligy hráče ze zámoří.

Milan Tichý do plzeňského klubu přišel v létě 2008 společně s Martinem Strakou a Ing. Jaromírem Zavoralem, když na tom klub nebyl zrovna nejlépe. Pět let klub nehrál play-off a ani po finanční stránce na tom klub nebyl dobře. Ale jen co se ujali vlády, tak stoupla úroveň a jméno klubu o několik pater. Hned v první sezóně play-off. Ve druhé Prezidenstský pohár. Třetí znehodnotila kontumační aféra a loni dosáhl tým na bronzové medaile.

 Věřil jste, že by se mohlo takhle dařit? 

„Věřil jsem, že budeme hrát nahoře, ale ne že to bude hned. První rok to byla souhra okolností, ale potom už jsme si ten tým budovali sami. Potom jsem tomu věřil, že budeme hrát nahoře,“ říká Tichý.

Indiáni před sezónou posilovali nejen hráčský kádr, ale také ten trenérský. Na hru obránců od letošní sezóny dohlíží olympijský vítěz Jaroslav Špaček.

Jak jste spokojený s přínosem Jaroslava Špačka? 

Jarda, to je samozřejmě velká pomoc. Věnuje se obráncům na ledě a nejen obráncům. Hlavně to konzultuje s Milanem Razýmem, protože přinesl věci ze zámoří, který tu kluci neznají. To znamená na ledě i mimo led a má určité poznatky během zápasu, takže je to velkej přínos,“ objasňuje roli Špačka Milan Tichý.

Závěr příjemného rozhovoru patřil blížícímu se play-off. Jak jste spokojený s přípravou týmu na play-off?

Já vidim jenom pár tréninků, protože jsem byl dost na cestách teď, ale myslim si, že základ je, že jsme zdraví. To je pro mě základ. A ta příprava vyplývá z pohody, že jsou všichni zdraví, takže si myslím, že je dobrá příprava,“ říká sportovní manažer Indiánů Milan Tichý.

A co říkáte na Litvínov, jako čtvrtfinálového soupeře?

Diváci uvidí atraktivní hokej, protože Litvínov pořád hraje takovej ten hokej, kdy padá hodně branek. Samozřejmě play-off je trošku jiný, ale mají tam ofenzivní hráče, který umí dávat góly. Tak si myslím, že pro diváky to bude atraktivní hokej,“ pozval diváky na zápasy s Litvínovem. 

Foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT