AKTUÁLNĚ: Pachatel vraždy na Rokycansku byl dopaden! Svou oběť ubodal

24.05.2023 15:28

59letá žena byla nalezena v pondělí 22. května v jedné z menších obcí na Rokycansku bez známek života. Na těle mrtvé osoby byly zjištěny známky cizího zavinění, a proto si případ převzali krajští kriminalisté. Po 48 hodinách policie oznámila, že vraha dopadla. 

vražda Roakycansko_0523_PČR (1)
vražda Roakycansko_0523_PČR (1)vražda Roakycansko_0523_PČR (2)vražda Roakycansko_0523_PČR (4)vražda Roakycansko_0523_PČR (3)

Tragickou událost ohlásili policii známí zavražděné ženy. “V pondělí 22. května jsme před třináctou hodinou obdrželi na tísňovou linku 158 oznámení, že v obci Radnice, v jednom rodinném domě, byla nalezena mrtvá žena. Známí ženy nahlásili, že se jedná o podezřelé úmrtí. Vyjeli jsme na místo, zjistili jsme, že šlo o násilný trestný čin. Na případ jsme nasadili desítky policistů a začali pátrat po pachateli a vražedné zbrani,” řekl náměstek ředitele krajského ředitelství pro SKPV Michal Krejbich.

Zranění, která 59letá žena utrpěla, byla fatální. “Při pitvě bylo zjištěno, že měla žena 9 bodných ran v horní části hrudníku. Povedlo se nám nalézt nůž, který je s největší pravděpodobností vražedný nástroj. Nůž, který byl vhozen do rybníka, nalezli potápěči zásahové jednotky. Nyní budeme vyhodnocovat genetické stopy, které by měly potvrdit, že se jedná skutečně o vražednou zbraň,” sdělil vedoucí Odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Ladislav Sluka. “Skládáme si momentálně obrázek celého činu, čekáme na analýzy. Vražednou zbraň si muž donesl s sebou,” dodal.

Postupem vyšetřování bylo zjištěno, že vrahem je blízká osoba. Policie v nočních hodinách z pondělí na úterý zadržela 65letého muže, který se k činu přiznal. “Z šetření vyplynulo, že šlo o partnerské vztahy. Oběť i pachatel se znali, zřejmě došlo k nějakému osobnímu konfliktu. Nešlo však o osobu, která s obětí v domě bydlela,” upřesnil Michal Krejbich.

“Díky naší práci a spolupráci s veřejností se nám podařilo během několika hodin zadržet podezřelou osobu. Dnes jsme 65letého muže obvinili z trestného činu vraždy, v současné době jsme předali spisový materiál státnímu zástupci,” dodal náměstek ředitele krajského ředitelství pro SKPV.

Foto PČR
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24