QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Brutální napadení 6letého chlapce očima strážníků Městské policie Plzeň - FOTKY

13.09.2023 11:11

Případ fyzického napadení 6letého chlapce v Plzni otřásl společností. Hlídka Městské policie Plzeň dorazila na místo činu jako první. Přinášíme pohled na celou událost ze strany strážníků.

napadení 6letého chlapce_0923_MPP (2)
napadení 6letého chlapce_0923_MPP (2)napadení 6letého chlapce_0923_MPP (3)napadení 6letého chlapce_0923_MPP (1)

V pátek 8. září v nočních hodinách přijali policisté oznámení o fyzickém napadení šestiletého chlapce dospělým mužem ve vnitrobloku v ulici Technická v Plzni.

„V pátek po desáté hodině večer přijal náš operační strážník oznámení, kdy všímavý občan do telefonu doslova křičel, že dospělý muž pravděpodobně pod vlivem alkoholu právě mrštil malým dítětem, které má při sobě o zem a fyzicky jej napadá. Poskytl nám taktéž přesný popis pachatele a naše hlídka byla na místě za necelé dvě minuty a podezřelého pachatele i s dítětem za pár sekund vypátrala,“ popisuje Tereza Schliková, mluvčí Městské policie Plzeň.

Muže okamžitě strážníci omezili na osobní svobodě, aby zamezili dalšímu případnému napadání dítěte, nebo útěku.

„Malého chlapce, který měl viditelná krvácející zranění v oblasti hlavy a obličeje, paží a dolních končetin si jeden ze strážníků okamžitě převzal, aby zkontroloval jeho zdravotní stav a následně mu po usazení do služebního vozidla poskytnul prvotní ošetření a plačícího chlapečka uklidňoval do příjezdu přivolané Zdravotnické záchranné služby,“ uvádí mluvčí.

Mezitím se na místo dostavila druhá hlídka městské policie. „Tato hlídka vytěžila o všechny informace přítomné svědky a oznamovatele události, na místě pořídila videozáznamy a potřebnou dokumentaci. Opilý 26letý agresor byl hlídkou opakovaně vyzván k podrobení se dechové zkoušce, což odmítal. Na místo celé události se následně dostavili záchranáři,“ popisuje Tereza Schliková.

„Vše z naší strany včetně podezřelého agresora bylo předáno hlídce PČR, která právě dojela za záchranáři na místo. Po vzájemné dohodě pak naši strážníci převezli podezřelého muže na příslušné obvodní oddělení státní policie,“ uzavírá popis události mluvčí.

„Za Městskou policii Plzeň děkujeme oznamovateli události za jeho všímavost a okamžitou reakci na vzniklou situaci, za úžasnou kooperaci se záchranáři a v neposlední řadě obrovský dík patří našim strážníkům za vynikající a bezchybně odvedenou práci,“ dodává Tereza Schliková, mluvčí Městské policie Plzeň.

Při vazebním zasedání soud rozhodl, že obviněný nebude stíhán vazebně, ale na svobodě. Více jsme psali ZDE.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT