Parádní lyžovačka a zábavná show pro děti? V sobotu na Špičáku!

23.02.2023 13:31

Na šumavském Špičáku se lyžuje na všech hlavních sjezdovkách. Navíc v sobotu 25. února je připravený zábavný program pro děti zdarma.

sjezdovka spicak

Počasí letošní zimy je jako na houpačce. Jak to vypadá na šumavském Špičáku nyní? „Start do tohoto týdne po předchozím propršeném víkendu byl teplý a slunečný. Nastávající víkend se má ochladit a mrznout. Vrstva sněhu na sjezdovkách se pohybuje v rozmezí 20-60 centimetrů/v průměru 40 cm,“ prozradil Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák

„Lyžuje se aktuálně na firmu a na všech hlavních sjezdovkách, tedy jedničce Turistické, dvojce U zalomeného a trojce Slalomové v celé jejich délce. Sníh je během dne měkký, protože teploty jsou nad nulou. Snažíme se při úpravě sjezdovek dělat maximum, co nám počasí dovolí,“ řekl k aktuálnímu stavu Jan Kasík.

Lyžuje se bez jakýchkoli front na lanovku i vleky. V sobotu 25. navíc čeká na děti v areálu zábavný program. „Sobotní program v areálu obohatí hlavně dětem soutěže, hry, vystoupení kouzelníka, písničky a další animační programy. Zavítají sem průvodci této dětské akce prasátka Pigy a Lilly nebo kouzelníci Jakub Koutský a Mišuge,“ přibližuje program akce Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák.

Zasoutěžit si klidně může i celá rodina. Akce Pigy a Lilly na horách začíná v 11 hodin na dojezdu sjezdovky číslo 2 (u věže rozhodčích) a končí v 15,30 hodin.

Program:

11:00 – Přivítání s Pigy & Lily a kouzelníky Jakubem Koutským a Mišuge

11:15 – Velká soutěž s Pigy & Lily a kouzelníky Jakubem Koutským a Mišuge

11:45 – Pigy & Lily mini koncert

12:00 – Kouzelník Mišuge na horách

12:20 – Pigy a Zuzka: rozcvička pro nejmenší

12:30 – Velká soutěž pro celou rodinu

13:00 – Mini pohádkový koncert Nely Třetinové

13:15 – Zimní kouzlo Jakuba Koutského a Pigy & Lily

13:30 – Přednáška pro velké i malé: Bezpečně na lyžích

14:00 – Hudebně-animační program Mlsotkové

14:40 – Velká soutěž o dětské ceny

15:00 – Grand-finále show s Pigy & Lily a Jakubem Koutským

15:30 – Konec programu

 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24