QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Spolupráce s cimbálovkou je špičková, prozradil Václav Noid Bárta po koncertu v Plzni

08.05.2023 20:13

V rámci plzeňských oslav osvobození proběhl na náměstí Republiky v sobotu 6. května koncert Cimbálové muziky Milana Broučka. S cimbálovkou si zazpíval v Plzni i Václav Noid Bárta. QAP byl na místě a vyzpovídal nejen zpěváka.

Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (6)
Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (6)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (7)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (9)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (8)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (2)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (1)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (4)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (3)Cimbálovka_Noid Bárta Slavnosti svobody QAP_cz (5)Slavnosti svobody QAP (1)Slavnosti svobody QAP (2)Slavnosti svobody QAP (3)Slavnosti svobody QAP (5)Slavnosti svobody QAP (4)Slavnosti svobody QAP (6)Slavnosti svobody QAP (7)Slavnosti svobody QAP (8)Slavnosti svobody QAP (9)Slavnosti svobody QAP (11)Slavnosti svobody QAP (10)Slavnosti svobody QAP (12)

Šestičlenná Cimbálová Muzika Milana Broučka si pozvala do Plzně na koncert v rámci Slavností svobody českého rockového zpěváka, hudebního skladatele, textaře a herce, Václava Noida Bártu. Ten má velmi blízko k Plzni a Plzeňskému kraji, většina jeho rodiny totiž pochází ze západu Čech.

V podání cimbálovky a Václava Noida zazněly v centru Plzně známé hity např. Nothing Else Matters od skupiny Metallica, známý song od Lucie Chci zas v tobě spát nebo Take On Me od kapely A-ha a další známé songy.

Po netradičním koncertu bylo nadšené nejen publikum, ale i samotný zpěvák a také šéf cimbálovky Milan Brouček.Pro plzeňské publikum se mi zpívá perfektně. Z Plzeňského kraje pochází velká část mé rodiny. Když slyším to krásné nářečí, připadám si jako doma. Plzeňáci jsou vždy vřelí a milí,“ řekl Václav Noid Bárta.

„Bylo to výborný, líbilo se mi, že přišlo spousta lidí a počasí nám opravdu přálo. Myslím, že odezva byla perfektní, lidi měli úsměv na tváři, tak to splnilo naše očekávání,“ prozradil Milan Brouček.

Bárta strávil celé své dětství na Plzeňsku. „Proto se mi tady tak velice líbí. Část rodiny pochází z Třemošné. Má babička byla z Merklína a Staňkova. Chalupu jsme měli u Boru u Tachova,“ svěřil se QAPu zpěvák, který v současné době zpívá se svou kabelou BekBek Clan a věnuje se také produkci. „To je pro mě nyní takové největší dítě,“ říká dnes již třínásobný otec.

Spolupráci s cimbálovkou, kde za cimbálem dokonce sedí žena, si Noid pochvaluje. „Spolupráce je naprosto špičková, to jsou všechno skvělí kluci a Vlaďka je naprosto perfektní žena. Nejen, že jsou vynikající muzikanti, oni jsou i skvělí lidé a jsou pro každou legraci. Když jim třeba během koncertu navrhnu nějaký bláznivý plán, tak na to přistoupí, okamžitě to pohotově začnou hrát. To se mi na nich líbí,“ řekl Bárta QAPu po koncertu.

A jak vlastně taková netradiční spolupráce vznikla? „S Václavem Noidem Bártou vznikla spolupráce díky jeho bratranci Borku Bártovi, který věděl, že Vašek hledá něco alternativního oproti tomu, co dělá, myšleno ty rockové žánry. Řekl si tedy, že to zkusí s naší cimbálovkou. Oba jsme překvapeni, jak to funguje,“ řekl Milan Brouček s tím, že to není jediná spolupráce, kterou mají.

„Stálá spolupráce je také se sborem Andílci, má dcera tam zpívá. A spolupracujeme také s operní pěvkyní, je to vynikající sopranistka Michellel Katrakt, se kterou máme projekt, ve kterém zpívá například Tenkrát na Západě, ale i Rusalku a různé světové árie. V plánu máme spolupráci s Felixem Slováčkem juniorem, s tím začínáme od letošního června. Když se to bude lidem líbit, jako se líbí spolupráce s Václavem Noidem Bártou, tak myslím, že ty koncerty budou častější,“ dodal Brouček

Cimbálová muzika Milana Broučka funguje už téměř jedno desetiletí. Příští rok budeme slavit 10 let. Plánujeme spoustu věcí, nějaké novinky, tak se mohou naši fanoušci těšit na překvapení,“ prozradil Milan Brouček s tím, že nejbližší vystoupení má cimbálovka v Nepomuku na Nepomucké pouti nebo na nádvoří zámku v Tachově.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24