Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Domažlicích proběhnou už 69. Chodské slavnosti

05.08.2023 12:07

69. ročník Chodských slavností-Vavřinecké pouti se blíží, konat se bude od 11. do 13. srpna. Jaký bude letošní program největší poutě v regionu?

Chodské slavnosti _foto Pavel Němeček (17)

Chodské slavnosti navštěvují každoročně tisíce lidí. Také letos se předpokládá vysoká návštěvnost, vedení města očekává příjezd několika desítek tisíc návštěvníků.

,,Připravena je bohatá nabídka nejen v rámci hlavního programu sestaveném městským kulturním střediskem. Jeho největší část se odehraje na pódiu u brány na náměstí a v zahradě pod Chodským hradem," říká starosta Domažlic Stanislav Antoš s tím, že řada vystoupení proběhne nejen na hlavních scénách, ale i ve dvorech a prolukách v historické části města.

Velká pozornost je věnována folklornímu programu. Nvystoupí Chodský soubor Mrákov, Národopisný soubor Postřekov, Konrádyho dudácká muzika, Domažlická dudácká muzika, rodina sester Kuželkových z Klenčí, dětské soubory z Chodska, pěvecké sbory Canzonetta a Haltravan, Orchestr lidových nástrojů Plzeňského kraje, dechové kapely, Pošumavská dudácká muzika ze Strakonic a další. Program doplní další ročník Národní přehlídky dudáků.

Poutní mše svaté na Vavřinečku budou celebrovat plzeňský biskup Mons. Tomáš Holub (sobota 12. srpna, 10:00) a rektor arcibiskupského semináře Praha PhDr. Radek Tichý, Ph.D., S.L.D. (neděle 13. srpna, 10:00).

"Z Domažlic na vrch Vavřineček bude jezdit mimořádná bezplatná autobusová linka. Rovněž po páteřní komunikaci od vlakového nádraží až po západní okraj města bude v sobotu a neděli v půlhodinovém taktu jezdit další bezplatná linka. V lokalitě U Svatých a v Petrovické ulici budou fungovat záchytná parkoviště," uvádí vedení města Domažlice.

Podrobný program najdete na www.chodskeslavnosti.cz

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte