QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výživová koučka: Každá žena po čtyřicítce může vypadat krásně

26.12.2022 12:07

Anna Poláčková je z Plzně a věnuje se zdravé výživě. Se svoji klientelou si udržuje přátelský vztah. S mottem, že každá žena po čtyřicítce může vypadat krásně, se snaží podpořit ženy v každém věku. 

Anna Poláčková_ilustrační foto

„Myslím si, že každá žena po čtyřicítce může vypadat krásně. Chci všem ženám ukázat, jak na sobě mohou pracovat, co všechno pro sebe mohou udělat. Věk je opravdu jen číslo,” říká s úsměvem Anna Poláčková. 

Anna je výživová koučka, která učí klienty zdravému životnímu stylu. Žádné drastické diety, při které pijete pouze shake nebo hubnoucí zázračné tablety ale nečekejte. „Mám jednu klientku, která mě oslovila na Instagramu, procházela fází hubnutí, která se jmenovala Hubnoucí maratón. Řekla mi, že celý den jí jen nějaký shake. Což mě vyděsilo. Probraly jsme možnosti a navrhla jsem ji, jak změnit váhu přirozenějším způsobem, který ji hlavně neublíží,“ vypráví Anna Poláčková a pokračuje: „Nedávno jsem od ní dostala zprávu. Psala mi, že se zvážila a změřila, protože ji začalo být volné oblečení. Vypsala mi jednotlivé míry a mě to velmi potěšilo. Hlavně to její nadšení a nově nabitá energie.“ 

Anna dokáže poradit nejen při redukci váhy, ale i při nabírání a změně stravovacích zvyklostí. Sestavuje jídelníčky i pro klienty, kteří mají alergii na některé z potravin. Podle výživové koučky je ale ze všeho nejdůležitější motivace. „Když chce člověk hubnout a změnit své stravovací návyky, musí to mít nastavené v hlavě a vědět, proč to vlastně chce všechno změnit. Motivace je ze všeho nejdůležitější. Poté spolupráce funguje a je skvělá. Motivaci probírám s klienty na konzultacích osobně, ale i třeba po telefonu,“ říká Anna Poláčková. 

Klient od výživové koučky dostane kromě podpory, stravovacího plánu i přístup do mobilní aplikace. „Klient získá přístup do aplikace, ve které se nachází jídelníčky na celý týden, cvičení a nejrůznější zábavné výzvy,” popisuje Anna a pokračuje: „Připravím pro klienta například i doporučení na výživové produkty, doplňky stravy. Ale než něco doporučím, sama to ozkouším. Aktuálně testuji nový doplněk stravy, který se hodí na podporu redukce váhy a už nyní mohu říct, že se cítím mnohem lépe, že mám po něm více energie, jím vše a menší porce."

Anna Poláčková se snaží motivovat ke zdravému životnímu stylu i pomocí skupiny na Facebooku. „Skupinka na Facebooku se jmenuje Čtyřicítkou život nekončí, kolegyňka Marcela Černá má obdobnou skupinku s názvem Fit může být každý. Ve skupinkách se navzájem všichni podporujeme. Přijmeme mezi sebe každého, kdo má zdravou motivaci něco se sebou udělat,” uzavírá výživová koučka.

Foto Anna Poláčková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24