11.12.2024 15:28
11.12.2024 14:24
Šumavský Špičák zahájí o víkendu lyžařskou sezonu! Využijte slevy na skipasy
11.12.2024 13:01
Policie pátrá v souvislosti s krádeží v centru Plzně po muži na fotografii. Poznáte ho?
Zbyly vám špekáčky z výletu? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept!
Opékání špekáčků na ohni je nedílnou součástí léta v České republice. Občas se stane, že nějaký ten špekáček zbyde. Vyzkoušejte recept na špekáčky s cuketou na pivě.
Češi si velmi často pochutnávají při nejrůznějších příležitostech na špekáčcích. Grilovačky, zahradní slavnosti, výlety, tábory..., občas ale nějaký ten špekáček zbyde. Co s ním? Zbylé špekáčky můžete naložit do kyselého láku, opéct je s vejci na pánvičce a nebo můžete vyzkoušet zajímavý recept od foodblogerky Andrey Motlíkové. Její recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
Špekáčky s cuketou a zelím na pivě
Na přípravu budete potřebovat:
4 špekáčky
100g slaniny
1 malá hlávka zelí
1 cuketa
1 větší cibule
4 stroužky česneku
5PL kvalitního kečupu
3PL sójové omáčky
250ml černého piva
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
V pekáčku na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na ní orestujeme. Přidáme nakrájené buřty a necháme chvilku opéct. Poté přidáme nakrájené zelí a cukety, vmícháme kečup a sójovou omáčku, podlijeme pivem a podle potřeby osolíme.
Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupňů asi 20 minut.
Pak přimícháme posekaný česnek, dochutíme a necháme cca 10 minut ještě v troubě zhoustnout.
Dobrou chuť!
foto a recept: Andrea Motlíková