16.06.2024 14:15
Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář
Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu
16.06.2024 14:15
Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu
15.06.2024 16:02
15.06.2024 9:56
Šlapadla jsou novinkou od letošní sezóny
Opékání špekáčků na ohni je nedílnou součástí léta v České republice. Občas se stane, že nějaký ten špekáček zbyde. Vyzkoušejte recept na špekáčky s cuketou na pivě.
Češi si velmi často pochutnávají při nejrůznějších příležitostech na špekáčcích. Grilovačky, zahradní slavnosti, výlety, tábory..., občas ale nějaký ten špekáček zbyde. Co s ním? Zbylé špekáčky můžete naložit do kyselého láku, opéct je s vejci na pánvičce a nebo můžete vyzkoušet zajímavý recept od foodblogerky Andrey Motlíkové. Její recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
Na přípravu budete potřebovat:
4 špekáčky
100g slaniny
1 malá hlávka zelí
1 cuketa
1 větší cibule
4 stroužky česneku
5PL kvalitního kečupu
3PL sójové omáčky
250ml černého piva
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
V pekáčku na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na ní orestujeme. Přidáme nakrájené buřty a necháme chvilku opéct. Poté přidáme nakrájené zelí a cukety, vmícháme kečup a sójovou omáčku, podlijeme pivem a podle potřeby osolíme.
Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupňů asi 20 minut.
Pak přimícháme posekaný česnek, dochutíme a necháme cca 10 minut ještě v troubě zhoustnout.
foto a recept: Andrea Motlíková