Adélka bojuje s leukémií statečně! Pomohly i Slovany. Pomůžete také?

16.11.2019 14:11

Devítiletá Adélka Duchková z Plzně bojuje se zákeřnou leukémií velmi statečně. Transparentní účet na její podporu stále funguje. Nyní pomohl i druhý plzeňský obvod spolu s TJ Sokol Hradiště.

DSC09018

Začalo to bolením břicha a skončila kontinuální chemoterapeutickou léčbou. Během chvíle se 9leté Adélce Duchkové z Plzně život doslova převrátil naruby. Zákeřnou nemoc u ní lékaři diagnostikovali teprve v dubnu, druhou třídu už ale musela dokončit v nemocnici. Podrobnosti o celém boji s těžkou nemocí Adélky se dočtete v článku zde.

Život se nepřevrátil naruby jen Adélce, ale samozřejmě i jejím blízkým. Maminka je aktuálně v pracovní neschopnosti právě kvůli péči o Adélku. Pečovat o dívenku v kontinuální chemoterapeutické léčbě znamená nepřetržitou péči. Kompletní přestavbou musel projít i pokojíček.

Ačkoliv léčba je hrazená kompletně a pojišťovna hradí i pobyt v nemocnici, běžný život je finančně hodně náročný. Velmi nákladná je nízkobakteriální strava. Maminka Adélky, Hana Soukupová, se proto rozhodla založit pro Adélku transparentní účet.

Nyní podporu v boji se zákeřnou nemocí projevil i druhý plzeňský obvod spolu s TJ Sokol Plzeň - Hradiště. Pro potřeby spojené s léčbou Adélce a mamince věnoval částku 77 tisíc korun.

Adélce ale může pomoct každý díky transparentnímu účtu "Adéla Duchková", číslo účtu 231454587/0600.

adélka

FOTO: QAP.CZ, ÚMO2

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24