Agresor zkopal muže do bezvědomí. Důvodem byla hlasitá hudba

13.08.2019 19:33

Teprve sedmnáctiletý mladík čelí obvinění z ublížení na zdraví a výtržnictví. Muži, který ho napomenul, aby ztlumil hudbu, způsobil zranění s trvalými následky.

3

Útok na muže v Rubešově ulici v Plzni má na svědomí teprve sedmnáctiletý mladík. Policisté teď zahájili stíhání mladistvého za ublížení na zdraví a výtržnictví.

"Mladík se 11. ledna 2019 procházel po Plzni s partou kamarádů a přitom poslouchali hudbu z reprobedny. Kolem sedmé hodiny večer se v Rubešově ulici s partičkou potkal dvaapadesátiletýmuž, který mladíka napomenul, aby hudbu ztlumil. Ten na to reagoval slovy: ,,Nebo co?“ Starší muž ho tedy napomenul znovu.  Mladý agresor neváhal a do muže strčil tak, že ten upadl na zem a zůstal ležet v bezvědomí. Místo toho, aby zavolal na linku 155, ještě do muže v bezvědomí kopl. Celá parta z místa následně utekla,“ popisuje událost policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Poškozený utrpěl pohmoždění spánkového laloku a více než dva týdny strávil v nemocnici. "Následkem zranění trpí poruchou krátkodobé i dlouhodobé paměti a poruchou řeči, kdy tyto poruchy budou dle znalce s největší pravděpodobností již trvalé,“ dodává mluvčí.

Kriminalistům se podařilo agresora dopadnout mimo jiné díky kamerovým záznamům z jiného napadení, které má mladý recidivista také na svědomí.

"Výše popsaného jednání se dopustil již v minulosti a byl odsouzen k trestu odnětí svobody v délce osm měsíců. V neposlední řadě byl uznán vinným z provinění loupež, kterou spáchal v roce 2018,“ upřesňuje mluvčí.  V současné době si mladík odpykává trest ve věznici pro mladistvé.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24