QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku musel výrazně omezit provoz! Hrozí pády stromů

13.01.2019 9:44     13.01.2019 18:29

Šumava dostala další porci nového sněhu. Tentokrát to ovšem znamená komplikaci pro areál na Špičáku. Výrazně musel být omezený provoz z bezpečnostních důvodů.

2

Šumavu v těchto dnech doslova zasypává sníh. Zatímco ještě před víkendem to znamenalo skvělé vylepšení sněhových podmínek, teď hlásí Špičák problémy. Z bezpečnostních důvodů se musel výrazně omezit provoz areálu.

"Z technických důvodů musí zůstat dnes lanová dráha, Spodní Šance i Zalomený mimo provoz, napadlo cca 10 cm těžkého sněhu a hrozí nebezpečí pádu stromů. V provozu je pouze Lubák a vleky pod Sirotkem," informoval areál na Špičáku v neděli ráno.

V průběhu dne se ovšem situace nezlepšila, apíš naopak. Sněžení neustávalo a areál tak bude v omezeném provozu fungovat i v pondělí. Navíc jezdit se nebude ani na Lubáku.

Sníh, pod jehož tíhou se lámaly stromy, zasáhl do provozu areálu také v uplynulých dnech, kdy se to dotklo Spodní Šance a došlo na přerušení večerního lyžování. 

Sobota byla přitom v areálu doslova "našlapaná". Návštěvníci vzali sjezdovky doslova útokem. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24