QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bazény v kraji zahajují provoz. V Plzni stáli lidé frontu - FOTKY

22.05.2020 10:31     25.05.2020 13:50

Díky rozvolňování si můžeme od 25. května zaplavat v bazénech. Musíme ale dodržet řadu opatření. Jak se na návštěvníky připravily bazény v Plzni a v Rokycanech?

6
134561122

Bazén v Plzni na Slovanech je od pondělí 25. května přístupný pouze přes dva venkovní vstupy, a to hlavní venkovní pokladnou a dále z Úslavské ulice.  Tento vchod je určen i pro handicapované. Není zde ale možné koupit si vstupenku. Důvodem je rekonstrukce areálu. Návštěvníci se proto také  musí obejít bez vnitřních šaten. Více o průběhu stavebních prací v areálu jsme psali zde.

Už před otevřením bazénu v Plzni na Slovanech v 6:30 ráno stálo před branou areálu prvních 11 nedočkavých návštěvníků. "Všichni už se těšili, jak si konečně budou moci zaplavat. Do 12 hodin pak přišlo zhruba pět desítek lidí a stále chodí další. Máme propojený vnitřní a venkovní bazén, ale bohužel koupání venku počasí dnes moc nepřeje," sděluje ředitel Plaveckého areálu města Plzně Tomáš Kotora.

"K převlékání mohou návštěvníci vnitřního i venkovního bazénu využít šatny u venkovní pokladny. Chystáme i převlékací zóny u venkovního bazénu. Samozřejmě musíme zajistit veškerá hygienická opatření. U vstupů a východů je umístěna dezinfekce. Z atrakcí je v provozu pouze tobogán, ostatní zůstanou uzavřeny. Nařízení, která musí návštěvníci dodržovat, jsou vyvěšena na viditelných místech. Počítáme také s tím, že budeme upozorňovat rozhlasem na to, kde lidé musí mít nasazenou roušku,“ upozorňuje ředitel.

"Voda je nádherně čistá a dá se krásně plavat, protože lidí je málo. Trochu mě zaskočilo, že není možné se po plavání osprchovat a také stísněný prostor v šatnách. Škoda že dnes nevyšlo počasí, do venkovního bazénu jsem se neodvážila skočit. Bylo mi chladno i když jsem přecházela z venkovních šaten do vnitřního bazénu," sděluje své pocity Tereza Tománková, která bazén na Slovanech navštěvuje pravidelně.

Návštěvníci bazénu na Lochotíně musí počítat s úpravami režimu v šatnách. "Vydáváme například klíčky ob skříňku, aby byly dodrženy rozestupy mezi lidmi. V dětských šatnách jsou vyblokované háčky,“ dodává Tomáš Kotora.

V pondělí 25. května se otevřel také plavecký bazén a sauna v Rokycanech. "V bazénu je omezen počet návštěvníků. Namísto dosavadní kapacity sto osob bude s ohledem na rozlohu vodní plochy možná přítomnost 60 návštěvníků a sedmi zaměstnanců. Pokladní bude návštěvníky pouštět v časových intervalech tak, aby nedocházelo ke shlukování lidí v šatnách a sprchách. Je také nutné dodržovat minimální vzdálenost před pokladnou, kde budou vyznačené 1,5metrové úseky,“ upozorňuje mluvčí města Tereza Maixnerová a připomíná, že parní kabiny a plastový bazének nebudou v provozu.

 Venkovní koupaliště v Rokycanech zahájí sezonu 1. června. Ke stejnému datu se otevře také bazén v Domažlicích. Více čtěte zde.

FOTO: Tereza Tománková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24