QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Budova na Americké se mimořádně otevře. Vstup bude na vlastní nebezpečí

13.11.2019 7:59

Bývalé sídlo Krajského výboru KSČ na Americké 42 v Plzni se mimořádně otevře v rámci vzpomínkových akcí k listopadu 1989. Vstup bude na vlastní nebezpečí. Přinášíme podrobnosti!

191025_hvezda_listopad_30_let_plzen

Projekt Cesta svobody, který v Plzni připomene události listopadu 1989, nabídne veřejnosti od 14. do 17. listopadu program Zúročení v mimořádně otevřené části prostor bývalého sídla Krajského výboru Komunistické strany Československa na Americké 42. Vzhledem k technickému stavu budovy, která není již delší dobu využívaná, jsou organizátoři nuceni dodržet řadu opatření. 

"V budově se může pohybovat maximálně 50 návštěvníků současně. Všem musí být více než 18 let a musí svým podpisem potvrdit, že vstupují na vlastní nebezpečí, a uvést své jméno, trvalé bydliště včetně data narození. Bezbariérový přístup nejde ve využívaných částech budovy bohužel zajistit,“ uvedl Roman Černík, ředitel centra Johan, které spolu se spolkem PaNaMo projekt Zúročení pořádá.

"Rádi bychom požádali návštěvníky o vstřícnost. Doporučujeme, aby si i na programy, které jsou zdarma, zajistili rezervaci vstupenky prostřednictvím sítě GoOut, a také, aby přišli s časovým předstihem – bez zapsání osobních údajů je nebudeme moci do budovy pustit,“ upozornil.

Budova dočasně ožije uměním mladých tvůrců. Bude tu k vidění výstava výtvarného umění, divadelní a taneční představení, filmové projekce, uskuteční se diskuse a architektonické prohlídky a otevře se bar. Vrcholem pak bude "pád rudé hvězdy", která již desítky let zůstává na střeše budovy. Finální bod je na programu v neděli v podvečer. Kompletní program najdete zde.

Především v neděli 17. listopadu, kdy bude v Plzni probíhat hlavní program s řadou debat a happeningů, dojde také na poměrně významná dopravní omezení v centru města. Podrobnosti se dočtete v článku zde

Lisopadové události roku 1989 si nicméně budou připomínat lidé nejen v Plzni, ale také v dalších městech napříč Plzeňským krajem (přehled najdete zde).

FOTO: www.krizkyavetrelci.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24