QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Část Doubravky zasáhla rozsáhlá havárie vodovodu! Zasahovali i hasiči - FOTKY

10.09.2019 9:11

Část plzeňské Doubravky se kvůli havárii vodovodního řadu v Partyzánské ulici dostala do problémů s dodávkou vody. Opravy budou pokračovat. Čtěte podrobnosti!

1
13245

K havárii vodovodního řadu s velkým profilem v Partyzánské ulici došlo v pondělí kolem osmé hodiny večer. Lidé z domácností v lokalitě tak měli problémy s dodávkou vody.

V některých domácnostech voda netekla vůbec, někde byla dodávka omezená. "Jedná se o havárii potrubí DN 600. Jako vodrána jsme nikde dodávku nepřerušovali, nicméně vlivem úniku vody z potrubí došlo k celkovému poklesu tlaku," řekla Kateřina Chmelíčková z plzeňského vodárny. "Přes noc byly bez dodávky vody jen průmyslové objekty v dotčené lokalitě," dodává s tím, že v domácnostech voda měla normálně téct.

Jak dlouho budou opravy poměrně mohutného potrubí trvat, zatím není jasné. "Určitě budou opravy probíhat ještě v průběhu dneška," doplnila Kateřina Chmelíčková.

Kvůli havárii a velkému úniku vody museli na místě zasahovat také hasiči. Operační středisko vyslalo do lokality hasiče ze stanic na Košutce, na Slovanech, ze stanice Střed a také z Doubravky. Hasiči čerpali vodu v Partyzánské ulici i na Rokycanské. V Partyzánské ulici museli dokonce vyprostit auto, pod kterým se propadla vozovka (viz fotogalerie).

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24