QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystá se oprava Folmavské ulice, trvat může i dva roky

08.04.2021 14:50

Správa veřejného statku města Plzně chystá opravu vozovky ve Folmavské ulici v Plzni. Jelikož se jedná o finančně nákladnou akci, je možné, že bude realizována v průběhu dvou let.

10Folmavska

Záměrem je obnova vozovkového souvrství čtyřpruhové Folmavské ulice, která je při intenzivním provozu včetně těžké nákladní dopravy velmi zatěžována a projevují se zde četné poruchy vozovky. Vzhledem ke zhoršenému technickému stavu povrchu ulice Folmavská bude provedeno odfrézování stávajících asfaltových vrstev, recyklace podkladních vrstev a následná pokládka nového asfaltového koberce včetně obnovy vodorovného dopravního značení.

Protože se jedná o finančně náročnou akci, je možné, že se realizace rozloží do dvou let. V letošním roce bude v první fázi realizován úsek U Letiště – U Panasonicu a úsek U Panasonicu – U Nové Hospody směr Nová Hospoda. Předpoklad realizace opravy tohoto úseku je v období květen až červenec 2021.

Přibližné náklady stavby činí 45 milionů korun.

Celkově by pak mělo dojít k opravě povrchu vozovky v ulici Folmavská od okružní křižovatky na Domažlické ulici po křižovatku s ulicemi Borská a U Letiště.

FOTO: SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24